Репортерката Василена Гръбчева с отличие ”ТВ чар”

6 февруари 2018 | 19:22 Дачев
Едно от най-усмихнатите лица на NOVA – репортерката на „Събуди се“ Василена Гръбчева, получи отличие в категория „ТВ чар“ на традиционните награди „Мъж на годината“, организирани от Дарик радио.
 
Признанието идва след оспорвано онлайн гласуване и финално решение от Академията „Мъж на годината“.
 
"ТВ чар” звучи като награда от конкурс за красота. Всъщност за мен е много повече. Това е оценка за работата ми, за начина, по който аз разказвам историите си. Тази награда е печелена от хора като Лора Крумова и Марина Цекова, така че за мен е чест да бъда „ТВ чар", споделя Василена. 
 
Василена прекрачва прага на телевизията, когато е само на 19 години като стажант-репортер в сутрешния блок "Здравей, България", където получава своето кръщение. Следват 5 години като редактор в "Часът на Милен Цветков", където казва, че е научила всичко за телевизията, публицистиката и най-важното - винаги да търси различната гледна точка. От 2016 г. е репортерът с усмивката в сутрешния блок "Събуди се" и всеки уикенд си поставя ново предизвикателство.

Приятел на Гръбчева доскоро бе "конкуренцията" от bTV - Антон Хекимян, който преди година (месец февруари 2017) заяви "Искам три деца от Василена". През лятото двамата обаче се разделиха.

* * * * * * *
 
На церемонията бяха отличени още режисьорът Виктор Божинов ("Възвишение", епизоди от сериалите „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Под прикритие“), който получи от собственика на радиото Радосвет Радев голямото отличие на вечерта - офицерска сабя, както и група „Щурците” (Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков), която през 2017 г. отпразнува 50 години от сформирането си.
 
Магърдич Халваджиян грабна приза за продуцент на годината за успешните продукции, реализирани през 2017 г., а  актьорът от „Вездесъщият“ Велислав Павлов, когото предстои да видим в петия сезон на сериала „Откраднат живот“, е кинозвезда на годината.


ИЗБРАНО