Кулинарен двубой Червенков-Савчев в ”Преди обед”

5 февруари 2018 | 13:27 Дачев
В сряда след 9:30 часа зрителите на „Преди обед” по bTV ще станат свидетели на кулинарния двубой между първия MasterChef на България – Симеон Червенков и Цветомир Савчев от последния сезон. Гладиоторите в кухнята ще приемат предизвикателството да сготвят гурме сандвичи за двама с бюджет от 10 лева, със здравословни сезонни продукти.
 
Симеон ще заложи на тексаска рецепта за пилешки чийзбургер с биволско сирене. Цецо пък ще предложи на зрителите фюжън бургер, в който ще компилира типично български и китайски вкусове.
 
Симеон ще сподели, че продължава да се изявява на кулинарната сцена на специални събития, но основно се занимава с IT технологии. Цветомир ще се похвали, че след участието си в MasterChef е обиколил почти цяла България, запознал се е със спецификите на вкусовете в различните области и често се изявява в ресторанти. Той мечтае да отвори свое място, което ще бъде подчинено на принципите на бързото хранене, но ще отличава линиите на вегетарианската, здравословната и местната кухня. 
 
* * * * * * *
 
Преди това, във вторник - 6 февруари, двойката водещи на предиобедното токшуо навършва 6 години от появяването си в ефир - 06.02.2012 г. Това бе по средата на първия сезон, когато Десислава Стоянова и Александър Кадиев замениха дотогавашния водещ Елена Розберг.
 
Този вторник Деси и Сашо ще се изправят пред страха на всеки телевизионен водещ: ще чуят мнението на зрителите по телефона на живо в студиото и ще прочетат коментари от Фейсбук, които са получавали през годините. Двамата ще се включат и в най-новото Инстаграм предизвикателство „Твърде лично“, добило популярност сред потребителите на мрежата.
 
В празничното издание екипът е подготвил вълнуващи срещи и истории за зрителите. Ще видим, например, невероятната история на Фреди Нок – световноизвестен екстремен артист, автор на 22 световни рекорда, който се готви да ходи по въже на 10 000 метра над земята.
 
Българинът Денис Алиев, който рисува световни знаменитости от сол, ще направи портрет на водещите за празника.


ИЗБРАНО