Персонажи и сюжетни линии в ”Скъпи наследници”

21 януари 2018 | 15:26 Дачев
След заплетеното начало в епизод 1 на драмедията "Скъпи наследници", нещата продължиха със смях, обвинения и опасни съмнения в епизод 2.

Актьорът Валентин Танев влезе в ролята на вдъхновяващ и мотивиращ пастор, вдовеца Иван. Едно погребение даде повод за мръсни сделки, които ще променят отношенията на хората... Героинята на Цветана Манева – баба Злата – разби покрусената атмосфера с въпрос, който всеки от нас си и задавал: дали не опорочаваме най-съкровените си връзки заради маловажни проблеми от битието.
Междувременно една силна жена ще преосмисли пълната си отдаденост към своя съпруг, след като разбира за неговото предателство. Впрягайки енергията си в грижа за завещаната къща, Венета се старае да потуши конфликта между еманципираната си дъщеря Катерина и патриархалния си съпруг Марин. 
 
Амбицията да се доберат до наследството на бай Дочо ще завладее всички членовете на семейство Дочеви, но някои от тях ще се окажат много по-мотивирани да се доберат до парите. Те дори ще предизвикат сред членовете на „Сдружение за европейско развитие на Бели Вит“ смразяващо кръвта съмнение - убит ли е бай Дочо от роднините си? Безскрупулната Милица няма да се спре пред нищо, за да получи своя дял от парите. Тя ще започне да крои пъклени планове и да търси съмишленици, за да отстрани от съревнованието своите роднини. До това решение ще стигне и синът й Станислав (Петко Венелинов), който - въпреки желанието си да „дели парите и да бяга“ - ще се окаже „притиснат до стената“ в родния дом на майка си, където ще получи и няколко шамара. 
 
Междувременно, младата любов между Борис и Ани ще стане тема номер 1 в Бели Вит. На новините реагират роднините им Косьо, Неда и Снежана (Искра Донова).

* * * * * * *

В епизод 3: три разбити женски мечти - предопределение от съдбата или резултат от нечии задкулисни игри?

Милица щe си спомни как навремето е била изгонена от родния си дом „като куче“, а така жадуваните от нея пари са преминали в чужди ръце. Тежките й обвинения на погребението на баща й пък за малко не стават причина да отнесе няколко шамара от племенника си Васил (в ролята - Антоний Аргиров). Съветите на бай Дочо ще се окажат в основата и на житейската съдба на плахата домакиня Венета. Трябва ли жената да живее живота на мъжа си и кога един мъж се чувства като скъсан чорап....
 
Въпреки че „мрази селото“, пресметливият лекар Румен е готов на всичко, за да получи приятелката му наследството си. Той ще стигне до крайности и ще измисли пъклен план, за да я върне обратно в Бели Вит. Ще се увенчаят ли намеренията му с успех и каква шокираща новина ще научи Катя?
„Никой не може да избяга от съдбата си“, казва баба Злата на младата лекарка. Как бай Дочо проговаря от отвъдното на внучката си и защо отказът й да се грижи за него ще разочароват мистериозната съседка? 
 
Междувременно никой в Бели Вит не е наясно с тайната връзка между кръчмарката Снежи  и вдовеца Иван. Поредната им нощна среща няма да премине само в любовни емоции и нежни масажи, но и в поставяне на ултиматум за „пълно разсекретяване“ пред селото на отношенията им. 
 
Мистерията от завръщането на семейство Дочеви буди все по-голям интерес сред местните жители. Адвокат Перпелиева е подложена на разпит от Косьо и Иван. Кметският наместник Цветан (в ролята - Веселин Калановски) пък ще стигне по-далече в желанието си да разбере каква тайна се крие в завещанието на бай Дочо. Ще успее ли подкупът му да накара юристката да проговори?  
 
Бутилка с „Послания до бъдещото ми аз“ ще върнат Катя в миналото. Какъв е мъжът, за когото е искала да се омъжи, и защо отношенията й с Борис ще предизвикат ревността на Румен, който определя красивия спортист за „голямо дърво“...

* * * * * * *

Епизод 4:
 
Кметският наместник Цветан е готов на всякакви крайни действия, в това число и на изнудване, за да разбере какво се крие в завещанието на бай Дочо. Негова жертва става местната кръчмарка Снежана, която е принудена да го включи в „Сдружение за европейско развитие на Бели Вит“, за да не изгуби бизнеса си. Отчаянието й ще я принуди да потърси помощ, но дали ще я получи и какви ще са последствията? Междувременно Косьо и Иван са твърдо решени да разберат бил ли е убит бай Дочо от семейството му и къде е заровен трупът му. Даден е старт на „Мисия пришълци“, а шестото чувство на Иван води разследването до мястото на престъплението. Там ги очаква изненада...
 
След като напуска работата си в престижна столична болница, Катя се връща в Бели Вит, където става звезда сред местните старци. Един непринуден разговор с приятелите на Борис пък ще я върне към неочаквани спомени, тя е променила живота му. Докато Борис е в града и търси спонсори за детска рехабилитационна програма, в спортния клуб в Бели Вит се случва инцидент, който за малко не коства живота на най-добрия му приятел. Един от расовите му коне пък се оказва в центъра на първата среща между Станислав и Ани. Спасен от стъпкване благодарение на красивата непозната, Дочевият наследник моментално ще вкара в действие плейбойски фрази, за да я „свали“ не само от гърба на животното. Ще се поддаде ли Ани на чара на новоизлюпения селянин или ще остане вярна на годеника си Борис?
 
Борис все още не може да се справи с преживения ужас в турската планина. Паник атаките му след инцидента с лавината не отшумяват, а и му се налага да подготвя и сватба. На другата крайност е годеницата му Ани, която с охота включва и близката си приятелка Диана (София Бобчева) в най-важния ден в живота си. Новината за сватбата ще зарадва, но и ще натъжи младата продавачка, която мечтае да напусне селото и да заживее в града. Кой я спира от заветната мечта да се разхожда по столичните улици и да пазарува по моловете?

* * * * * * *

Епизод 5:

Оказва се, че зад привидната хладна същност на префърцунената бизнесдама Милица Дочева се крие една наранена и разочарована жена. В откровен среднощен разговор с Катя, леля й разказва за предателството, на което е станала жертва от страна на бившия си съпруг, превърнала го преди това в преуспяващ предприемач. Лелята се възхищава на племенницата си...
Вече трайно установила се в Бели Вит, Катя се сблъсква с шока за всеки човек, който е бил част от бурното градско ежедневие - скуката от битието в малкото село. Младата лекарка търси компанията на общителната си и самонадеяна приятелка Поля (Рая Пеева) и я моли да я посети.
 
Разкрили вече, че има опция да наследят милионите на бай Дочо, Косьо и Иван са твърдо решени да принудят фамилията Дочеви да напусне селото. Най-неочаквано, те се обединяват с най-големия си враг - Цветан. Как пресметливият бизнесмен успява да ги убеди, че той е единственият, който може да им помогне във войната с градското семейство и защо името му предизвиква ревността на двамата му съселяни? Решили да не губят време, Косьо и Иван задействат първа стъпка във войната с Дочеви. Един протест пред дома на завърналата се фамилия, с който да се обърка противникът, буквално ще хване полугола наперената Милица. 
 
Докато се опитва да вземе своя дял от парите на покойния си баща, на Марин се налага да се бори и за спасяването на собственото му семейство. Хрисимата му съпруга Венета за първи път отказва да му се подчини и - без да му каже и дума - заминава за София. Готов ли е Марин на условията, които ще му бъдат поставени или отново ще се опита да наложи своите принципи и желания? Венета иска половината от неговия дял, които да вложи в малко заведение.
 
Получила покана от Борис да посещава дома му, когато пожелае, Катя научава факт от живота му, който видимо ще я шокира и натъжи. Пламва ли забранена любов в Бели Вит?

* * * * * * *

В предстоящия в понеделник, 22 януари от 18 ч. епизод 6
Милица започва война в Бели Вит, а в селото пристига шампионката по сноуборд Сани Жекова!

„Бялата акула“ Милица пуска в действие пъклен план, с който да изгони от Бели Вит роднините си и само тя да прибере милионите на бай Дочо. За свой съюзник взима Цветан, който да й помогне във войната срещу Косьо и Иван и да се заеме със задачата „двамата селски идиоти завинаги да изчезнат от улицата пред дома“. 
Ще се съгласи ли кметският наместник да стане нейна дясна ръка и каква е цената, която Милица ще трябва да плати за помощта му?
Междувременно Катя и Борис са изправени пред житейски дилеми - щастливи ли са с половинките си Румен и Ани или потискат истинските чувства помежду си. Как една на пръв поглед тиха вечеря и весел разговор за „Междузвездни войни“ ще предизвикат ревност и съмнения за силата на любовта - ще видим в новия епизод.
 
Мистериозната съседка на Дочеви - баба Злата ще върне в миналото хладната Милица и ще й припомни най-милите й детски спомени. „Кой ти отрови душичката“ е въпросът, който мъчи възрастната жена. 
Докато Катя се радва на гостуването на близката си приятелка Поля и слуша съветите й, че да „лудееш и да правиш секс е здравословно“, братовчед й Васил все повече се вглъбява във финансовите си проблеми. Най-неочаквано получава предложение за помощ със сериозна сума. Кой е щедрият му благодетел и какви са условията, които са му поставени, за да вземе парите?
 
Плахата домакиня Венета, която „за една седмица е излъскала всеки ъгъл“ на семейния дом, започва да обръща повече внимание на женствеността си. Предстоящата сватба пък предизвиква смесени емоции - не само вълнение, но и тъга у Ани.
Голямата звезда на българския сноуборд Сани Жекова (Александра Жекова) също ще се появи в Бели Вит. Всички са развълнувани от гостуването й в малкото село, с изключение на магазинерката Диана (Диди). Как отношението й към световната шампионка ще ядоса брат й Любо (Дарин Ангелов)?



ИЗБРАНО