Георги Коритаров и Антон Тодоров в ТВ Европа през февруари

20 януари 2018 | 11:28 Дачев
От 1 февруари в телевизия Европа се мести предаването “Свободна зона” с Георги Коритаров, което в момента още върви по TV+, канала на Булсат. Публицистичното токшоу се прави там от 10 март 2010 г. насам, в часовия пояс 18:20 - 19:30 ч. делник.
 
В новия си дом известният водещ ще прави своите анализи и интервюта също от понеделник до петък, но сутрин и вече ще има на разположение цели три часа, от 9:00 ч. до 12:00 ч.

* * * * * * *
 
От 3 февруари същата телевизия приютява в събота от 10 до 12 ч. “Документите” с Антон Тодоров. Седмичното предаване бе изгонено от Канал 3 в началото на октомври 2017 г., след като успя да осъществи пет издания.

Там то вървеше в ден понеделник от 17:20 до 18 ч., а сега вместо 40-те си минути ще разполага с цели два часа.

* * * * * * *

Рокадите се дължат очевидно на новия енергичен изпълнителен директор на ТВ Европа Георги Харизанов, който пое поста преди два месеца. В днешно видео той ги охарактеризира като резултат на "зимния трансферен прозорец", чрез който телевизията освен за новини се превръща в телевизия за "политически анализи".

видео (2 мин.)

"Брад Пит беше 7 години в Тибет, а аз - 7 години в пещерата", коментира Коритаров думите на Антон Тодоров, че има усещането за близост между Коритаров и Брад Пит. "Пещерата може и да прави свободата, но свободата е вътре в теб", подчерта водещият и се ангажира да я защитава и на светло.

"Можете ли да разкриете с автентични документи, какво всъщност е правил Брад Пит в Тибет? - зададе Коритаров контравъпрос на Тодоров. "Това е най-малкото, което мога да направя, доколкото познавам себе си", отвърна Тодоров и допълни: "Зрителите могат да очакват разобличаване на това, което наричаме задкулисие - българско и международно. Ще разкрием какво крият зад реториката политиците, ще разберем неизвестни факти за нашата световна и европейска история, както и - единствено и само на базата на документи - ще си обясним онова, което досега само сме си задавали като въпроси".


ИЗБРАНО