Amazon прекрати три сериала в търсене на голям хит

18 януари 2018 | 10:37 Дачев
Вчера от Amazon обявиха, цитирани от Варайъти, че след първия или втория им сезон прекратяват работа по три от своите оригинални продукции - "I Love Dick" с Кевин Бейкън (номинация за "Златен лобус 2018), "Jean-Claude Van Johnson" с Жан-Клод Ван Дам и "One Mississippi".

Това се счита за агресивна промяна на стратегията за оригинален програминг, защитавана доскоро от освободения от работа шеф на "Amazon Studios" Рой Прайс. Новият подход е дефиниран от основателя на дигиталния гигант Джеф Безос: по-големи и мащабни сериали с международен потенциал.

Още преди Прайс да се лиши от своя пост, Безос го притискаше да прекрати проекти като "Transparent" и "Mozart in the Jungle", които донесоха много похвали от критиката и награди, но аудиторията им е далеч от цялостната демография на поредици от типа на "Игра на тронове" при HBO.

На 75-ата церемония "Златен глобус", проектът на Amazon "The Marvelous Mrs. Maisel" взе наградата за най-добра комедия. Студиото разработва още около 12 най-разнообразни проекти, като най-сериозна е разработката на основата на "Властелинът на пръстените" на Дж. Р.Р. Толкин - правата за екранизация струваха на Amazon около 250 милиона долара.

Компанията е в процес на привличане на големи имена от развлекателната индустрия, предимно жени, които да осъществят стратегията на Безос.


ИЗБРАНО