Драматично и заплетено начало на сериала ”Скъпи наследници”

14 януари 2018 | 12:27 Дачев
Опустошителна лавина, предложение за брак и новина за огромно наследство
 
Утре от 18 часа, зрителите на bTV ще станат свидетели на драматичен, заплетен и изпълнен с емоции първи епизод на драмеди-поредицата „Скъпи наследници“. 
 
Стартът на сериала ни пренася сред красотите на турската планина Арарат, където екстремният спортист Борис Йотов (в ролята - Орлин Павлов) едва не губи живота си, затрупан под опустошителна лавина. Докато на лекарите се налага да вземат трудното решение дали да му ампутират ръката, близките му в Бели Вит - баща му Косьо (Георги Кадурин), майка му Неда (Виктория Колева) и гаджето му Ана (Лорина Камбурова) - се измъчват от неизвестността, жив ли е Борис или не. 
 
Междувременно адвокат Перпелиева (Надя Иванова) хвърля в смут членовете на семейство Дочеви, след като от името на дядо им Дочо (Досьо Досев) ги кани в родния им селски дом. Как така дядото е наел толкова скъп адвокат, след като е живял скромен живот и каква е тази мистерия, която ги чака в Бели Вит?
 
На деспотичната и заядлива Милица (Койна Русева) й се налага отново да се срещне с „любимия наследник“ и неин брат Марин (Димитър Бененкин). Неосъществен музикант, който навремето е жертвал кариерата си в името на дъщеря си и жена си, сега той е властен и консервативен и държи неговата дума да бъде последна. Именно наследството от над 1 000 000 евро, което бай Дочо е оставил на „скъпите наследници“, е възможността да живее мечтания си живот. Същото обаче важи и за сестра му Милица, чиито безскрупулност и амбиция прозират под широкополата шапка на разведена бизнесдама. 
 
Огромната сума ще се окаже заветно желание на много повече персонажи от очакваното. За да я спечелят обаче, „скъпите наследници“ трябва да изпълнят едно почти непосилно и многозначително условие.

На пръв поглед, от него засега не се интересува дъщерята на Марин - Катерина (Даяна Ханджиева), която, за разлика от майка си Венета (Ивана Папазова), няма намерение да бъде безгласна домакиня и просто предана съпруга, а мечтае да развива професионалната си кариера на лекар-невролог. Възможността й се дава, след като печели стипендия от престижен университет в Америка, където да кара едногодишен стаж. 
 
Новината за успехите на Катя обаче не се приема добре от дългогодишната й половинка Румен (Любомир Ковачев). Нарцистичният лекар е готов на крайни действия, дори да саботира кариерата на приятелката си, само и само тя да не замине. Той ще замисли коварен план, но дали действията му ще се увенчаят с успех?
 
Успял да излъже смъртта и приключил с екстремния живот, включващ спортни авантюри и връзки с много жени, Борис Йотов решава, че е време да се укроти в родното си село с гаджето си Ани. Неочаквано предложение за брак и пръстен, поднесен в леглото, сварват неподготвено младото, наивно и полуголо момиче... Дали Ани ще каже „да“ или спортистът ще се окаже връхлетян от още едно неочаквано бедствие - това можем да видим в понеделник в късния следобед. 



ИЗБРАНО