Дигиталният овчар Чобан Тома при Карбовски в събота

12 януари 2018 | 09:22 Дачев
Интерактивен live stream чобанин с трудна съдба, честно сърце и чувство за хумор
 
Овчарят, който стана популярен в социалните мрежи със своята активност - Чобан Тома, става герой в две поредни издания на „Карбовски: Втори план“.
Верен на своята мисия да показва нов и оригинален поглед върху човешките истории, водещият Мартин Карбовски показва на зрителите на bTV един прост и чист човек, който обича работата си и не очаква много от живота. Професията му е непрестижна и на изчезване, но изхранва многолюдното семейство на Чобан Тома и го прави щастлив. 
 
И както всяка история, която Карбовски разказва, животът на простия овчар има втори план. Чобан Тома е дигитален овчар. Не е ходил на училище, но докато пасе 800-те си овце, записва видео на телефона си, комуникира с феновете си и - както тв водещият го описва - „Тома е IT, фейсбук, инстаграм, скайп, WhatsApp-овчар, който е звезда в мрежата. Интерактивен, лайв стрийм чобанин с трудна съдба, честно сърце и чувство за хумор“.

Видео
 
* * * * * * *

„През този телевизионен сезон на "Втори план" все по-често ще показваме героите и сензациите от социалните мрежи. Ще изваждаме звездите на интернет и ще ги превръщаме в телевизионни звезди“ - споделя Мартин Карбовски.
 
Всяка събота между 18:00 и 19:00 ч. "Карбовски: Втори план" води зрителите към вечните въпроси – кое е правилно и кой прави промените в динамиката на морала, културата и обществото. За целта водещият разказва и сравнява истории, митове или различни житейски борби и противоречия, а зрителите откриват историята под повърхността, втория план на човешкия живот, в който нищо не е такова, каквото изглежда.


ИЗБРАНО