Тенис: Australian Open 2018 по Евроспорт

8 януари 2018 | 13:35 Дачев
Роджър Федерер, Рафаел Надал, Григор Димитров, Новак Джокович – най-големите звезди на тениса ще влязат в оспорвана битка на кортовете за тазгодишното издание на Australian Open.
 
Тенис календар на Евроспорт, януари 2018:
 
30 декември 2017 - 6 януари 2018 – Купа „Хопман“, Пърт
1-8 януари 2018 - ATP Доха
1-8 януари - ATP Бризбън
7-13 януари 2018 - ATP Сидни
10-13 януари –Australian Open 2018 (Квалификационен турнир)
15-28 януари - Australian Open 2018
 
Евроспорт и дигиталната платформа Eurosport Player ще направят европейските фенове съпричастни с всичко най-интересно около първия турнир от Големия шлем за 2018 година. Над 300 часа излъчване на живо ще бъдат допълнени от технологични иновации и най-компетентните експертни анализи. 
 
Матс Виландер, тенис експерт на Евроспорт и носител на 7 титли от Големия шлем, сподели:
“Australian Open е сред любимите турнири на играчите. Царящото около него спокойствие им позволява да се отпуснат и да покажат най-доброто от себе си, което ще бъде изцяло в полза на феновете в Европа. Вярвам, че от Евроспорт можем да осигурим на почитателите на тениса едно незабравимо изживяване. Постоянно се стремим да задаваме нови стандарти с нашите предавания, които винаги са били приемани добре от феновете. Разполагаме с най-изтъкнатите експерти в тениса, предлагаме най-подробните анализи и даваме на зрителите възможност да проследят представянето на своите любимци. Знаем какво искат феновете, защото самите ние сме такива.”
 
* * * * * * *
 
Най-изтъкнатите експерти
 
По традиция, някои от най-популярните тенис звезди от миналото ще коментират в ефира на Евроспорт преди и по време на Australian Open, като ще обясняват на феновете не само какво се случва на кортовете, но и защо резултатите са такива. Екипът от експерти на Евроспорт ще включва Джон Макенроу, Борис Бекер и Матс Виландер, като всеки от тях ще предостави свой подробен анализ за случващото се в турнира. Междувременно, Матс Виландер и Барбара Шет отново ще водят своето култово предаване „Гейм, Шет и Матс“.
 
Когато „Комисарят на тениса“ говори, целият свят слуша. Джон Макенроу отново ще се развихри в своята хитова рубрика, която, макар и в по-кратък формат, ще даде възможност на атрактивната тенис легенда да изкаже своето мнение за случващото се на кортовете в Мелбърн.
 
Тхнологични иновации
 
Станалата изключително популярна както сред феновете, така и сред играчите рубрика „Треньорът“, комбинираща виртуални графики с експертните анализи на  Патрик Муратоглу, треньор на Серина Уилямс, през 2018 ще придобие изцяло нов вид, който не само ще бъде по-свеж и по-разпознаваем, но и ще показва по напълно нов начин най-новите технически и тактически тенденции в тениса. Независимо дали става въпрос за спад във формата на конкретен играч, защо определени удари носят на някои тенисисти повече успех от други или просто за цялостен анализ на играта на звездите в тура, Муратоглу ще се погрижи зрителите да бъдат максимално информирани.
 
Осигурявайки на феновете уникален поглед върху механиката на спорта, специалната рубрика на Евроспорт „Спортът отблизо“ ще анализира еволюцията в играта на Роджър Федерер през невероятната за него 2017 година, в която швейцарецът спечели своите 18-а и 19-а титла от Големия шлем. Ексклузивната поредица на Евроспорт ще продължи да предлага на зрителите експертни анализи, създадени с помощта на увеличена реалност, които ще показват какво отличава шампионите от останалите състезатели.
 
В дните преди Australian Open Евроспорт ще отдаде чест на великия Роджър Федерер, излъчвайки материали с най-запомнящите се моменти на швейцареца в турнирите от Големия шлем за изминалата година, както и специално предаване за легендарния 5-сетов финал между него и Рафаел Надал на финала на Australian Open 2017. 
Цялостното отразяване на турнира ще бъде придружено от ексклузивни късометражни формати, адаптирани за социалните мрежи, които ще позволят на зрителите в Европа да са винаги в крак със събитията в Мелбърн.
 
Турнир, продължаващ повече от 2 седмици
 
Прелюдията към Australian Open ще придобие невиждани досега размери, като Евроспорт излъчва турнирите от веригата ATP в Доха, Бризбън и Сидни, както и ежегодния турнир „Купа Хопман“, което ще даде възможност на феновете да видят в каква форма се намират техните любимци в дните преди първия за годината турнир от Големия шлем, започващ по-късно този месец. 
 
Освен това Евроспорт ще удвои броя на кортовете, от които ще се излъчват преки предавания по време на тазгодишните квалификации, а жребият за турнира ще бъде излъчен в четвъртък, 11 януари, от 10:30 ч. на живо по Евроспорт и Eurosport Player.
 
Миналогодишното излъчване на Australian Open се превърна в огромен успех за Евроспорт. Финалът между Роджър Федерер и Рафаел Надал бе наблюдаван от 20,7 млн. зрители в Европа, като това го превърна във второто най-гледано събитие в историята на медията.
 
* * * * * * *
 
Най-важната година досега
 
С излъчването на  Australian Open ще бъде поставено началото на една от най-важните години в историята на Евроспорт, в която медията ще излъчи някои от най-големите спортни събития в света, сред които Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари, Ролан Гарос през май, „24 часа на Льо Ман“ през юни, „Тур дьо Франс“ през юли и US Open в края на лятото. 
 
 


ИЗБРАНО