„Тази сутрин” на живо от Истанбул в четвъртък и петък

3 януари 2018 | 12:50 Дачев
Преди срещата Борисов - Ердоган: отношенията между България и Турция от мястото на събитието
 
Екипът на „Тази сутрин“ по bTV предава на живо от Истанбул на 4 и 5 януари (четвъртък и петък). Изнесените предавания проследяват отношенията между България и Турция дни преди срещата между премиера Бойко Борисов и президента Реджеп Таип Ердоган и откриването на обновената желязна църква
 
В четвъртък студиото на Антон Хекимян ще бъде разположено в „Свети Стефан” – след десетилетия на разруха и забрава, уникалната желязна църква възкръсва за нов живот. В предаването гостуват Отец Ангел, свещеник в православните църкви в града и консулът ни в Истанбул – Ангел Ангелов.
 
Зрителите на bTV ще видят и историята на възстановяването на сградата.
 
На 5 януари „Тази сутрин“ предава директно от Екзархийския дом на Българската православна църква в истанбулския квартал „Шишли”
 
По темите, свързани със срещата на Бойко Борисов с Ердоган, гост на bTV е посланик Надежда Нейнски. За съхраняването на българския дух и култура в студиото гостуват преподаватели в неделното училище и университета „Мармара“, където е завършил и самият Ердоган.
 
Изнесеното извън границите на България предаване е второ по рода си след това от македонския град Струмица през ноември миналата година.