Трети сезон на „Друговремец“

2 януари 2018 | 15:07 Дачев
Премиерните епизоди започват на 6 януари и ще се излъчва всяка събота и неделя от 22:30 ч. по bTV Lady
 
Всичко се обръща с главата надолу в третия сезон на „Друговремец“. Новите епизоди ще оставят зрителите без дъх с множество обрати, предателства и стари вражди. Джейми ще се озове под железния юмрук на нов господар на кралството, оказал се негов стар враг. Останалата част от владенията са под огромен натиск, а хората му страдат… 
 
По историята на „Друговремец“ са писани книги, комикси и мюзикъли. Според създателя на поредицата Роналд Мур, екипът решил - за по-голяма автентичност -  да остави келтските думи, използвани в оригиналния сценарий. По този начин се запазил ефектът от неразбирането на келтските думи от страна на Клеър.
 
Друга любопитна подробност е, че в сериала актьорите носят ирландските поли по автентичния начин – без бельо.
 
Замъкът Дун, който в „Друговремец“ е под името Леох, е използван и в „Игра на тронове“, но там се нарича Зимен хребет. Истинският замък се намира в Шотландия, близо до селото Дун, Стърлинг. 
 
Гилотината в сезон 3 всъщност е известен исторически уред, наричан „Шотландска девица“ и датиращ от 1286 г. Това е предшественика на познатата от всички класическа гилотина, като съществената разлика между двете, е че при „Шотландската девица“ жертвата гледала с лице обърнато нагоре към острието.  „Шотландската девица“ е използвана и във Френската революция.


ИЗБРАНО