Сериалът „Дървото на живота“ отново в ефир от 8 януари

23 декември 2017 | 11:57 Дачев
Излъчването на сериала е част от стратегията на NOVA за българско съдържание, подчертават от медията
 
„Или заедно ще успеем, или разделени ще се провалим“. „ Изтървем ли България, изтървали сме всичко“. „От най-високите да сме по-високи“… Това са само три от репликите, с които българската историческа сага „Дървото на живота” ще провокира зрителите. 
Тя е по мотиви от романа „Битието” (1978 г.) на Владимир Зарев, първа част от неговата книжна трилогия.
 
Сериалът ще стартира  в ефира на NOVA на 8 януари 2018 г. (понеделник) от 21:00 ч. „Дървото на живота” е въздействаща история за българския възход и падение в трудни времена, в която драматични и вълнуващи исторически моменти се преплитат с лични съдби. Засягат се непреходни за българина теми и ценности. Обхванато е времето, в което България е била в най-силния си културен и исторически подем, народопсихологията ни е представена във всичките й аспекти.
 
Действието в историческия и семеен сериал започва с обявяването на Независимостта през 1908 г. (за разлика от романа, в който то започва през 1895 г.) и завършва с атентата в църквата „Свети Крал“ през 1925 г. Действието проследява отношенията на многолюдно заможно семейство на фона на ключови за българската история събития. В продукцията се заплитат много семейни войни и драми между членовете на фамилията.
 
Участват едни от най-популярните и обичани български актьори, между които Йосиф Сърчаджиев, Мария Каварджикова, Христо Шопов, Башар Рахал, Владимир Карамазов, Моньо Монев, Койна Русева, Иван Стаменов, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Васил Банов, Велислав Павлов.
 
„Дървото на живота” (от продуцентите на „Откраднат живот” и бъдещия криминален сериал "Дяволското гърло” - Dream Team Films) е една от най-мащабните родни продукции, засягащи актуалната тема за силата на рода и родината.
През 2013 и 2014 г. първият сезон от 12 епизода бе излъчен 5 пъти по TV7 , а втори сезон също от 12 епизода, озаглавен "Яростта на унизените" - два пъти.

* * * * * * *

Според проучване на "Nielsen Admosphere Bulgaria" за периода 2014 - 2017 г., цитирано от NOVA, Топ-5 на българските сериали имат рейтинг между 9.9 и 6.4% (сред активното население 18-49 г.) - това са "Откраднат живот" (NOVA), "Столичани в повече" (bTV), "Ние, нашите и вашите" (NOVA), аматьорският "София - Ден и Нощ" в жанра риалити (NOVA) и "Фамилията" (bTV).

* * * * * * *

Преди "Дървото на живота", в праймтайм от 20:00 ч. ще върви американският трилър "Играчът" (от 2 януари) със звездното участие на Филип Уинчестър и Уесли Снайпс. В него група богаташи залагат дали ще бъде осъществено или осуетено голямо престъпление. Залог в хазартната игра е човешкият живот...

През първата седмица на новата година от 21:00 ч. ще се излъчат пет премиерни епизода на документалното риалити "Съдби на кръстопът".


ИЗБРАНО