Лаборатория „Нова година“ е новогодишното шоу на БНТ

22 декември 2017 | 14:24 Дачев
БНТ1 и БНТ Свят
След последната за 2017 година емисия „По света и у нас”, в програмите на БНТ1 и БНТ Свят на 31 декември ще започне празничното шоу „Лаборатория „Нова година“ - от 20:45 до 22:00 часа. 
 
Развлекателното предаване ще разкрие пред зрителите „тайните лаборатории“ на обществената телевизия с финия хумор на настоящия „директор на секретните лаборатории на БНТ“ – академик Китов (актьорът Китодар Тодоров-Кито). 
Неговата разходка ще премине през новогодишната история на телевизията, включвайки оригиналните откъси от различни предавания, филми, сериали и празнични програми в последните шест десетилетия. 
 
Към компанията на акад. Китов ще се присъедини и звездата от „Под прикритие“ Владимир Пенев, а част от водещите на националната телевизия ще видим в необичайно амплоа. Предизвикателството към тях е отправено от композитора Стефан Димитров и поетесата Миряна Башева, които създадоха специална песен, с която познатите лица ще отправят новогодишното си пожелание към зрителите.
 
Сценарист на предаването е Димитър Стоянович, а режисьор – Лъчезар Аврамов.
 
* * * * * * *
 
Новогодишната нощ ще продължи с празничното шоу „Сцена под звездите“, което БНТ и Столична община организират за 19-а поредна година на площад „Княз Александър І” в столицата. Началото ще бъде дадено в 22:00 часа и ще продължи до 01:00  часа на 1 януари.

Негови домакини тази година са водещата от БНТ1 Анна Ангелова и отново - обичаният от българските зрители актьор Владимир Пенев.
 
* * * * * * *
 
БНТ2
В последния ден на 2017-а БНТ2 събира пърстротата и ритмите на цяла България в празничното издание на успешния танцов фолклорен проект „Надиграй ме на Нова година!“.
 
От 20:15 часа телевизионните центрове във Варна, Русе, Пловдив, Благоевград и София ще пренесат зрителите в празничните традиции на различните краища на България.  В програмата участват възпитаници на Националното училище за танцово изкуство, на варненската Хуманитарна гимназия и Икономическия университет,  майсторите на фолклорните ритми от формация „Чинари“, танцьорите от ансамблите „Бобов дол“ и „Актавис” (Дупница), група „Етнотикс”, трио „Булгарина“, гайдарския оркестър „Диньо Маринов“, танцьорите от фолклорно студио “Пълдин”(Пловдив) и танцов театър „Найден Киров“ (Русе), певци от Долна Оряховица и фолклорен ансамбъл „Севдице“ и знаменитата трупа на Ансамбъл „Пирин“.
 
Специално участие в новогодишната програма на БНТ2 ще вземе Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част.
 
От 22:30 часа празничното настроение продължава със спектакъла „Наздравица от песни“ на телевизионен център Благоевград. Концертът представя  едни от най-популярните изпълнители на български народни песни от пиринския край. Специален гост в програмата на празничния концерт е известният македонски изпълнител Наум Петрески. Красотата на танците пресъздават студенти от катедра „Хореография” при ЮЗУ „Н.Рилски”- Благоевград.
 
* * * * * * *
 
БНТ HD
От 21:00 часа е концертът на британската звезда Адел
 
От 22:00 часа спортно-развлекателната програма ще припомни на зрителите най-големия успех на страната ни в престижния международен конкурс „Евровизия 2017“.


ИЗБРАНО