Празнична програма на bTV за Коледа '2017 и Нова година

20 декември 2017 | 13:13 Дачев
В седмицата между 25 декември и 1 януари, bTV ще предложи на зрителите множество коледни филми.
 
Сред тях са „Фред Клаус“ с Винс Вон, Пол Джиамати и Миранда Ричардсън, „Коледата на Денис Белята“ с Робър Уагнър, „Коледно обещание“ с Джейми Кинг и Люк Макфарлън, „Снежанка и ловецът“ с Кристен Стюарт и Шарлийз Терон, „Очарователна Коледа“ с Джули Бенц и Дейвид Сатклиф, „Сам вкъщи“ с Маколи Кълкин и Джо Пеши и „Сам вкъщи: Коледен обир“ с  Деби Мазар.
 
Празничният киноафиш излиза и извън коледната тематика с „Наистина любов“ с Хю Грант, „Великият Гетсби“ с Леонардо ДиКаприо и митологичното екшън приключение „Боговете на Египет“.

В последното издание на „Лице в лице“ за 2017 г. на 22 декември баронеса Любка Биаджони разговаря с Цветанка Ризова за музиката и европейското ѝ турне, което започва от България. 

На 23 декември, в предколедното издание на „Тази събота и неделя“, Диана Любенова ще се вози в такси, а неин спътник ще бъде Асен Блатечки след ролята му в „Посоки“ – българския хит на фестивала в Кан.
Предприемачът Ивайло Пенчев прави обзор на бизнес годината в България, а еврокомисарят Мария Габриел разкрива себе си в портретно интервю пред трите водещи.
В последния уикенд на 2017 г. Богдана Карадочева, Васил Найденов и Стефан Димитров говорят с Диана Любенова за изминалата година и очакванията им от предстоящата.
Венсан Винел, българската следа в „Гласът на Франция“, ще видим в ексклузивно интервю пред Десислава Минчева. 
Водещата на bTV Новините и автор на „Вярваме в доброто“ Лиляна Боянова разказва за развитието на най-силните истории от рубриката през годината. Журналистите Мария Касимова и Марияна Кацарова коментират с Жени Марчева думата на годината – феминизъм. Надникваме в 2018 г. с прогнозите на журналиста Веселин Стойнев и експерта по международна сигурност Димитър Гърдев в студиото с Мариана Векилска.
 
Неделното новогодишно издание представя най-добрите моменти от „Тази събота и неделя“ през годината, а в студиото трите водещи теглят късмети от новогодишната баница.
 
В празничното издание на „120 минути“ на 24 декември само зрителите на bTV надникват зад кулисите на „Сватбите“ – спектакъла на Камен Донев. Илияна Раева влиза в необичайна роля за своите Златни момичета от Рио: вместо техен треньор, тя е ководещ и им задава въпроси заедно със Светослав Иванов.
В „Главната роля“ е жената на годината – любимата водеща на „Преди обед“ Десислава Стоянова, а Ивет Лалова за първи път пред камера споделя за първите награди на нейния детски спортен клуб.

* * * * * * *
 
Музиката в чист вид също няма да липсва. На 25 декември от 12:30 ч. е концертът „Представи си“ на Веселин Маринов, състоял се тази есен в зала 1 на НДК.
 
Празничното настроение няма да подмине новините и публицистиката.
Седмица на коледния дух в „Тази сутрин“ представя героите от изминалата година – пет дни с пет обикновени личности, прекрачили  границите на човешките възможности и превърнали се в герои, спасявайки животи с риск за своя собствен.
 
В „Преди обед“ настроението остава свежо и празнично от първата до последната минута. На 25 декември Калин Сърменов за най-незабравимата Коледа със съпругата му Боряна, а водещата на „Чети етикета“ Биляна Гавазова и съпругът ѝ ще готвят с любов пуешки бутчета с розмарин. Звездният гастрол е на Васил Найденов: телефонна ли е първата му любов, как и кога е подпалил бившия Партиен дом и защо липсата на почтеност днес го влудява. Младият поп певец Ангел Ковачев ще изпълни емблематичната песен "Last Christmas" на Джордж Майкъл.
 
В деня на бащата, 26 декември, актьорът и музикант Владимир Михайлов и неговите три „произведения на изкуството“ Мая, Велизар и Живко - за лудориите и моментите заедно. 
Д-р Неделя Щонова разговаря с автора на световния бестселър „Болестта като път“ – психотерапевта д-р Рюдигер Далке - за връзката между ума, сърцето и болките на тялото.
Златното момиче, гимнастичката Невяна Владинова и нейният годеник Веселин -за залата, която ги събра, цената на медалите и мечтите отвъд спорта.
Музикалната изненада е от победителя в „Гласът на България 4“ Радко Петков и Симона Загорова с песента, която завинаги свърза Коледа с Марая Кери.
 
На Стефановден в „Преди обед“ гостуват режисьорът на най-награждаваните филми у нас и в чужбина - Стефан Командарев, безнесменът Фил Филипов – най-успешният българин в Щатите, алпинистът Боян Петров и Радослава Ненова – за голямата им страст, планините. Музикалният поздрав е от Михаела Филева.
 
В коледното издание на „Тази събота и неделя“ преки включвания от различни кътчета на България, Германия и САЩ показват как празнуват българите по цял свят.
Йорданка Христова разказва за своята Коледа, а победителите от „България търси талант" – „Виво Монтана“, ще свирят на живо в неделното студио.
Къде намираме Бог – в най-високото или най-дълбокото, е темата на разговора с Дойчин Василев, изкачил Еверест, и Михаил Балабанов, който загуби съпругата си, поставяйки рекорд на Гинес за най-дълбоко гмуркане това лято.
Италианският футболист Франко Барези споделя своите звездни мигове от кариерата си в „Милан“, разказва и за  благотворителността – неизменна част от живота му.
 
* * * * * * *
 
На Нова година:
 
Гена Трайков и Венелин Петков, емблематичните лица  на bTV, ще водят „Новините на годината“. Специалното издание  започва в 18:00 ч. на 30 декември и представя обзор на най-важното от 2017 г. 
 
Празничната новогодишна програма на bTV започва на 31 декември в 20:00 ч. с „Битката на годината“.
Водещите Иван и Андрей изправят един срещу друг 10 от лицата на bTV, които влизат в зрелищно съревнование за бързина, ловкост и сръчност. Кой е по-добър сред най-добрите? Лицата на сутрешните предавания или тези от вечерните новини…
Двата отбора са разделени условно на Първа смяна (ранобудните предавания с капитан Антон Хекимян) и Втора смяна (следобедните и вечерни предавания с капитан Светослав Иванов). В „играта на лицата“ един срещу друг излизат Петя Дикова и Божана от MasterChef, Диана Любенова и Емо Чолаков, Биляна Гавазова и Натали Трифонова, Денислав Борисов и Петър Бакърджиев, Светослав Иванов и Антон Хекимян. „Битката на годината“ ще бъде окуражена от музиката на „Виво Монтана“, победители в „България търси талант“.
 
Доброто настроение в неделя вечер ще прелее и в „Новогодишното шоу на Слави“ с начален час 22:00.
В това специално празнично предаване с водещ Слави Трифонов зрителите ще видят любими комедийни образи, претворени от актьорите Краси Радков, Мариан Бачев, Тодор Башиянов и Иво Сиромахов. Музикалната част ще вземат участие и любими български изпълнители като Миро, Веселин Маринов, Галена и Фики Стораро, които освен, че ще изпеят някои от най-обичаните си песни, ще отправят и новогодишни пожелания към зрителите. Предстоят и ексклузивни изпълнения на балет „Магаданс“ и, разбира се, песни на „Ку-ку бенд“.
 
В първите часове на 2018 г. е концертът на телевизия „Планета“ от Пловдив.
 
Синатра: Вегас“ започва на 1 януари в 12:30 ч. Спектакълът, минал преди броени дни в зала 1 на НДК, представя най-хитовите песни от репертоара на Франк Синатра чрез бляскаво шоу в стила на Лас Вегас. 
Проектът смесва суинг, джаз и боса нова музика, балет, модерното звучене на вечните стандарти и интерпретацията на Васил Петров в Синатра. В програмата участват още биг бенда на Българско национално радио с диригент Антони Дончев и гост солистите Весела Бонева, Брус Джонсон (САЩ).
 
В 23:30 ч. на 1 януари започват „Вечните рок песни на България“ с участието на 22-ма изпълнители от три различни музикални жанра.
Музиката е със симфоничен съпровод под палката на  маестро Левон Манукян. Сред солистите са Данчо Караджов и „Сигнал“, Милена Славова,  Дичо, Валди Тотев („Щурците“) и Стенли („Тангра“). Всички те се обединяват, за да съхранят и предадат на новите поколения българските евъргрийни от жанра на рока. Ще звучат емблематични песни „Да те жадувам", „Може би", „Обсебен", „Пътят към храма", „Две следи", „Среща", „Не'ам нерви" и много други.


ИЗБРАНО