Яни Андреев спечели ”Фермата-3”, кастинг за сезон 4

18 декември 2017 | 00:09 Дачев
Валерия Дочева остана втора, а Калоян Димитров получи най-много гласове от зрителите

В оспорван над 3.5-часов финал, проведен традиционно в студио край Герман и завършил в 23:35 ч., Яни бе обявен за краен победител във формата и наградата му бе връчена от програмния директор на bTV Маргарита Александрова. Веднага след това тя обяви началото на кастинг за четвърти сезон на "Фермата".

Четвъртата финалистка - Виолета Тодорова отпадна преди същинските състезания на арената, тъй като бе събрала най-малко (9%) от зрителския вот, обявен в петък вечер. Последва гласуване от вече отпадналите участници, в което се включи и тя, и останалите трима финалисти получиха стартов брой точки - Яни поведе, следван от Калоян и Валерия.

В първата битка, започнала в 21:30 ч., се строяха кули от дърва, в която борбата бе за най-висока кула - при това несъборила се до самото й измерване от водещите. Макар че Яни на два пъти събаряше своята конструкция, в крайна сметка тя се оказа най-висока и той получи 24 точки за победата си, а Валерия взе 12 точки като втора. Третият не получаваше точки.

Втората битка залагаше на точна преценка на тежестта на изделия от фермерския живот, скрити в три сандъка. Това бяха пирони, вълна и оборска тор, а състезателите трябваше да съберат от тях най-близо до предварително обявено количество. Сред тежката миризма на тор в студиото, Валерия се справи най-добре и взе най-много точки.

Третата битка със 7 въпроса от Алманаха донесе два победителя - Валерия и Яни, които си разделиха по 18 точки. Така, преди окончателния зрителски вот, класацията по точки бе Яни (64), Валерия (60) и Калоян (20).

* * * * * * *

Гласуването със sms от страна на зрителите показа 20% вот за Валерия, обявен от водещите за рекорден по отношение на жена-участник досега. В крайното класиране тя остана втора. Калоян получи най-голям зрителски вот - 41%, но остана трети с ниския си резултат от игрите, а животновъдът Яни с 39% гласове от зрителите - плюс най-голям брой точки - стана първи.

Финалът бе открит от невероятната етно група "Όратница", чиито ритми и ортодоксални напеви въодушевиха публиката. Групата съпровождаше и последната битка 4-минутното състезание с въпроси от Алманаха.

Наставниците Бети и Николай Василеви наградиха победителя със свой подарък - стаж 4 седмици, по една на сезон, обучение на място и престой с "половинката му" в тяхната ферма, разработвана от 20 години. Тя се нарича "Дивата ферма" и се намира в с. Горно поле, недалеч огт Маджарово в Източните Родопи - биосертифицирана ферма със 700 крави и телета и над 10 000 дка земя.

Средно за времетраенето на предаването, 1 436 000 зрители са гледали финала по данни на пийпълметрична агенция GARB. Кулминацията на зрителския интерес е била в 20:50 ч., когато впечатляващите 1.64 милиона българи са били пред екрана на bTV.

* * * * * * *

За Яни Андреев
 
Яни е на 29 години, роден и израснал в Хасково. Завършва история в Пловдив, но се отказва от учителската професия почти веднага, разочарован от днешната младеж. Отива на гурбет в Англия, Германия и Шотландия, но в крайна сметка се прибира в село Козлец. В момента обработва 14 декара семейни лозя и заедно с брат си се грижи за 100 кошера с пчели. Може да се справи с всякаква работа – от оран до дърводелство. Казва, че това, което го връща от чужбина, са думите на баба му: „Не напускай родната си къща, защото не знаеш как се строи”.
 
Все още е ерген, според него - непретенциозен. Част от изискванията към бъдещата му съпруга са: хубаво тяло, черна коса, сини очи, да не мисли за пари и да няма дете, защото майка му не иска такава снаха. За себе си твърди, че е директен и казва нещата направо.
 
Влиза във „Фермата“, за да спечели парите, защото ще му дадат сериозен шанс в живота и ще му помогнат да развие стопанството си.


ИЗБРАНО