„Децата на България са супер“ отново по Нова година

15 декември 2017 | 10:35 Дачев
Медията отново обединява таланта на повече от 60 деца от цялата страна.

Впечатляващото шоу „Децата на България са супер“ зрителите могат да видят в последния ден на 2017 година от 15:30 часа по БНТ1.

В новогодишния спектакъл са поканени изявени солисти и участници в музикални формации, танцьори, малки илюзионисти и бъдещи циркови артисти, доказали дарбата си в национални и международни конкурси и фестивали. Водещи отново са Йоанна Драгнева и Драгомир Драганов - популярната певица, позната и като домакин на редица детски предавания,  и едно от емблематичните лица на музикалните шоу програми в БНТ. 

Режисьор на новогодишната продукция на БНТ е Станислав Терзиев, отговорен оператор Здравко Ружев, а монтажът е дело на Филип Петков. Редактори на спектакъла са Розмари Драгнева и Драгомир Драганов, а изпълнителен продуцент - Кристина Матеева. Делегиран продуцент на формата „Децата на България са супер“ е Федя Тодорова.

* * * * * * *

Сред участниците в спектакъла са българският представител в „Детската Евровизия 2016“ Лидия Ганева, възпитаници на музикална школа „Арт Войс Център“ и Арт център „Кърнолски“, балет „Естрея“, Валентин Илиев, дуетите Ниа Стоянова с Антон Гаров и Аглея Канева с Тодор Борисов, малката фокусничка Ива – Розовата пантера, Мартин – „Малкия Индиана Джоунс“ със страст към екзотичните животни, школата по атракционни изкуства към Националния дворец на децата, първият в България детско-юношески фолклорен ансамбъл „Изворче“ и др. Специален гост е музикалната звезда Криско, който ще изпълни хита „Нашият живот“ в компанията на детската вокална група „Бон-Бон”.

* * * * * * *

От м. ноември 2015 година  БНТ1 периодично организира концерт-спектакли под наслова „Децата на България са супер”, посветени на празници, в подкрепа на каузи и международни музикални конкурси като „Детската Евровизия“ (националната селекция през май-юни 2016 г. ). С празничната програма „Децата на България са супер“ с над 200 деца БНТ изпрати и миналата година.
 
По този начин обществената медия представя на телевизионните зрители таланта на българските деца, изявени във всички музикални жанрове, успешни формации и индивидуални изпълнители в сценичните изкуства и художествените спортове. 


ИЗБРАНО