Яни отстрани Станислав шест дни преди финала на „Фермата-3“

12 декември 2017 | 11:10 Дачев
Бившият полицай и настоящ дърводелец загуби игра с цепене на дърва
 
Станислав Ласкин, един от големите фаворити за наградата от 100 000 лв. този сезон,  отпадна снощи от „Фермата“ след извънредна елиминационна битка само 6 дни преди финала. 29-годишният  самоковец беше отстранен от Яни Андреев (роден и израснал в Хасково, живеещ в хасковското село Козлец) в една от най-лесните за дърводелеца игри – цепене на дърва.
 
На последния дуел в неделя вечер водещите Иван и Андрей обявиха нови правила в шоуто, според които последният участник, отпаднал от битка на Арената (а именно Марина), избира фермер на седмицата, който получава имунитет за елиминационната битка на следващия ден. В прощалното си писмо чеченката посочи Алек за последен фермер на седмицата и така футболистът не само се приближи с крачка до финала, но и получи шанса да отстрани някой от конкурентите си за голямата награда.
 
Тъй като Калоян и Виолета са имунизирани, футболистът се изправи пред дилемата дали да избере своя най-близък приятел в шоуто Станислав и да наруши мъжката си дума, или да жертва любовта на живота си – Валерия, като направи женски дуел. Алек избра любовта и изпрати на дуел Станислав, който се изправи срещу земеделеца Яни. 
 
След състезание по стрелба с нож, Станислав получи правото да избира пръв игрите в елиминационната битка, които бяха теглене на въже, въпроси от Алманаха и рязане на дърва. В агитката на Станислав застанаха Алек и Валерия, а Яни бе подкрепен от Виолета, Елена и Калоян. В първата битка „Теглене на въже” точката спечели Станислав, а бившият учител по история Яни обърна резултата в своя полза при въпросите от Алманаха, където надделя с три верни отговора.
 
Изненадата за зрители и участници дойде в третата и решаваща битка, където Станислав бе победен от Яни с 56 секунди разлика в цепенето на дърва. По ирония на съдбата Станислав, който си спечели славата на най-здравия дървосекач, напусна шоуто именно заради по-слабото си представяне в играта със секирата.
 
След заминаването на Станислав, фермерите са разделени на два лагера - Елена, Виолета, Калоян и Яни плачат от щастие, а Валерия и Алек – заради загубата на най-близкия си приятел.

* * * * * * *

В епизода тази вечер ще стане ясно името на първия сигурен финалист в третия сезон. Финалистът ще бъде определен след гласуване на вече отпадналите участници.
 
Всеки един от 15-те фермери, които през септември влзяоха в играта, за да съградят живот от нулата, ще реши чрез вота си кой от Валерия, Виолета, Елена, Алек, Калоян и Яни е най-достоен да се класира за Големия Финал на 17 декември и ще спечели наградта от 100 хиляди лева. След 14 седмици във фермата взаимоотношенията и приятелските кръгове в шоуто вече не са същите, но всички ще посрещнат с радост Старейшината на фермата Владо Каролев, който ще инспектира съграденото във фермата след неговото напускане.
 
* * * * * * *
 
На 17 декември, неделя, от 20.00 часа - на живо по bTV - оцелелите през тази седмица участници ще влязат във финална битка за голямата награда от 100 000 лева.


ИЗБРАНО