Специално издание на “непознатиТЕ” за Стефан Данаилов

6 декември 2017 | 10:07 Дачев
Забравени кадри и снимки на обичания актьор оживяват  в премиерния документален филм "Стефан Данаилов: Различният" на 9 декември 2017 г. от 15:00 ч. по bTV
 
“Да си спомняш може да бъде удоволствие, но и проклятие” - признава Стефан Данаилов във филма на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев. Вдъхновен от автобиографичната книга на големия актьор “Романът на моя живот” (6 декември по книжарниците), филмът показва за първи път дълбоко пазени семейни тайни, снимки на родителите и малкия Стефан, както и “отрязани” кадри от популярни български филми с негово участие. 
 
В “Различният” са включени любопитни документирани моменти от живота на Мастъра през 60-те и 70-те години, открити от Георги Тошев в архива на Националната филмотека и непоказвани до сега. Екипът на продукцията е събрал кадри от творчеството на Ламбо от първия му филм - “Следите остават”, до последния  - “Правила”, заснет през миналата година.
 
“Киното ме направи популярен и обичан. Донесе ми много радост и веселие”, признава Данаилов пред Тошев. Споделя откровено за пропуснатите шансове, красивите партньорки и заблудите в професията. Пред камерата на Румен Василев актьорът за първи път разказва защо не са го пуснали да снима на запад по време на социализма, когато е имало интерес към него.
 
Филмът е подаръкът на bTV Media Group към известния актьор в деня на неговия 75-и рожден ден. Последните си роли Стефан Данаилов снима в популярните сериали на  bTV “Стъклен дом” и “Фамилията”. Най-интересните сцени също са включени в документалната лента.
 
Как минава днес денят на най-обичания и сниман български актьор, какво го кара да продължава да взима класове по актьорско майсторство в НАТФИЗ и кои са големите битки, които води и до днес, зрителите ще разберат тази събота.