”Фарго” – продължава сезон 3, финал на 14 декември по AMC

6 декември 2017 | 09:02 Дачев
Хитовата поредица "Фарго" продължава през декември, като се излъчва всеки четвъртък късно вечер по AMC.
 
Финалът на сезон 3 в България е на 14 декември 2017 г. (четвъртък) в 23:00 ч.
 
В ролите са Юън Макгрегър, Мери Елизабет Уинстед, Кари Кун, Дейвид Тюлис.
 
Една от доминиращите теми на сезон 3 е темата за истината. Каква е истината? Коя история е истинска? Кой казва истината и каква е истината в днешния свят? Създателят на филма Ноа Холи изследва тази тема - както в събитията, които се случват във филма, така и в начина, по който хората говорят за тях. 
 
Сезонът проследява живота на една двойка – Рей Стъси (Макгрегър) и Ники Суанго (Уинстед), които след неуспешен опит да ограбят брата на Рей - Емит (в ролята отново Макгрегър), са замесени в случай на двойно убийство. Една от жертвите е възрастен мъж с тайнствено минало, чиято доведена дъщеря – Глория Бъргъл (Кари Кун), е полицайка. Междувременно Емит се опитва да прекъсне връзките си със сенчеста организация, от която е заел пари преди две години, но компанията, сред чиито служители са В.М. Варга (Дейвид Тюлис) и Юри Гурка (Горан Богдан), има други планове...
 
* * * * * * *
 
Още по канала през месеца:
 
"Спри и се запали" – продължава сезон 4, всеки понеделник в 23:00 ч. Финалът на сезона е на 18 декември, в ролите са Лий Пейс, Скут Макниъри, Макензи Дейвис, Кери Бише.
 
През първия сезон във филма се разказваше за революцята в областта на персоналните компютри в началото на 80-те години. След това ставаше дума за компютърните игри и за това как персоналните компютри от техническо средство се превърнаха в крайгълен камък на културата. После вниманието се насочи към социалния интернет и онлайн общността. И накрая излезе темата за развитието и комерсиализацията на Световната мрежа в средата на 90-те години. В хода на първите си три сезона измислената история проследи една динамична група от живописни образи, населяващи света на персоналните компютри през 80-те години на миналия век.
 
Но, в четвъртия и последен сезон на сериала настъпват промени, тъй като филмът навлиза в 90-те години и в реалността на Световната мрежа. "Спри и се запали" предлага непрекъснато увлекателни сюжетни линии, в центъра на които са мъжете и жените от предната линия на света на персоналните компютри, докато конкурентната природа на света на технологиите продължава да се развива и да оказва влияние върху техните взаимоотношения. 
 
Създателите на "Спри и се запали" - Кристофър С. Роджърс и Кристофър Кантуел – знаят още преди началото на четвъртия сезон, че той ще бъде последен. Затова искат да го направят както трябва и да отдадат почит на историята, която разказваха през последните четири години.
 
* * * * * * *
 
Рубриката "Филм на седмицата" е всяка сряда от 23:00 ч.
 
През декември AMC представя някои от най-големите звезди в света на киното в тематичния си цикъл. Миа Фароу и Даян Уийст ще видите на 6-ти декември в главните роли в носталгичната филмова комедия „Радио дни“, написана и режисирана от Уди Алън през 1987 г. На 13-ти декември очаквайте филмовата класика от 1991 г. „Телма и Луис“ на режисьора Ридли Скот с участието на Сюзан Сарандън и Джина Дейвис. Романтичната история от 1989 г. на Роб Райнър по сценарий на Нора Ефрон „Когато Хари срещна Сали“ с Мег Райън и Били Кристъл можете да гледате на 20-ти декември. А на 27-ми декември Бен Афлек ще бъде в ролята на топ холивудски агент за намиране на таланти в „Човек на града“ ("Man About Town", 2006).


ИЗБРАНО