„Строеж сред пущинаците“ - ново по Discovery Channel

4 декември 2017 | 09:55 Дачев
Примитивни технологии - строите и оцелявате
 
В САЩ се заражда елитна субкултура от строители в пустошта - мъже и жени с умения да оцелеят в дивата природа, които се състезават, за да докажат кой сред тях може да си построи дом и да оцелее навсякъде. 
 
Новата поредица на Discovery Channel „Строеж сред пущинаците“ ("Bushcraft Build-Off") проследява десет от най-уважаваните експерти по примитивни технологии по време на ексклузивната им среща в пустошта. Там те ще се предизвикват взаимно с опити да създадат нови креативни дизайни и техники.
 
Дали ще се справят? Премиерата бе вчера, 3 декември в 20:00 часа.
 
Използвайки само ресурсите, достъпни в района, два екипа от конкурентни строители имат една седмица да съберат суровите материали, да създадат или открият инструментите, от които се нуждаят, и да завършат постройката. От изграждането на водоустойчив подслон и направата на инструменти до завършения градеж, те представят делото си на останалите от групата, които ги оценяват според уменията им в дизайна, техниката, креативността и новаторството. Дали, обаче, липсата на модерни инструменти и съоръжения няма да се окаже прекалено голяма пречка?
 
Състезателите правят каквото се налага, за да разпространят и увеличат това древно познание и да останат на върха в своята област - но победителят ще е само един.


ИЗБРАНО