Formula E - новият сезон тръгва по Евроспорт 1 в събота

1 декември 2017 | 13:58 Дачев
Този уикенд започва сезонът във Формула Е
 
Ауди, Рено, Ягуар, DS подразделението на Ситроен и индийският гигант Махиндра са заложили реномето си в четвъртия сезон от електрическите серии, а БМВ, Мерцедес-Бенц, Нисан и Порше вече работят по подготовката на предстоящите си програми. 10 отбора, 11 дестинации, 14 старта и 20 пилоти, решени на всичко, за да се преборят за шампионската титла!
 
Надпреварата започва четвъртата си година с два старта в Хонконг.
 
Преките излъчвания са в събота и неделя по Евроспорт 1, като всеки от дните започва с квалификация в 8:00 ч., а стартовете на състезанията са в 9:00 ч.
 
* * * * * * *
 
Когато през 2014 г. Формула Е направи първите си плахи стъпки в света на моторните спортове, мнозина прогнозираха, че организираните от Алехандро Агаг серии няма да просъществуват дълго. След три пълни сезона обаче картината е коренно различна. Формула Е е най-бързоразвиващият се шампионат и най-привлекателният за големите автомобилни производители.
 
След драматичния финал на третия сезон, Рено e.dams и Себастиан Буеми са жадни за реванш. Тази година обаче Лукас ди Граси има зад гърба си цялото спортно подразделение на Ауди. Немците взеха изцяло контрола на тима в свои ръце, което е заявка за впечатляващи резултати. Вероятно и Махиндра отново ще се опита да обърка сметките на фаворитите, тъй като промените в правилника са минимални и разпределението на силите няма да се промени съществено.
 
Максималната мощност на електрическите формули ще нарасне за четвъртия сезон от 170 на 180 киловата, благодарение на усъвършенстваната батерия на Williams Advadnced Engineering. Формула Е ще наруши статуквото и ще върне пистовите състезания в Швейцария за първи път от близо шест десетилетия насам. Трикратният победител в „24-те часа на Льо Ман” Андре Лотерер ще се присъедини към звездната пилотска линия в шампионата. И това са само малка част от промените, които ще направят четвъртия сезон в сериите още по-вълнуващ и непредсказуем от предходния!
 
Първият кръг за сезона ще постави началото и на шампионата за автономни формули Roborace.


ИЗБРАНО