Петър Нанев - репортер на годината на bTV

19 ноември 2017 | 12:23 Дачев
Традиционната класация на "bTV Новините", навършили вчера 17 години, определи за втори път след 205 г. Петър Нанев за репортер на годината.
 
Екипът на редакцията отличи още кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на годината.
 
Петър Нанев заслужи признанието на своите колеги с работата си по задълбочени журналистически разследвания и отразяването на горещи събития по света, сред които атентатите в Истанбул и Барселона, земетресението в Гърция, референдума в Турция, разследването за "злоупотреби за милиони" във ВМА от последния месец (довело до оставката на здравния министър - филмът “Семейни поръчки”, излъчен на 29 октомври т.г.) и други.
 
„Балгодаря за това признание на всички колеги. Огромно благодаря на редакцията на bTV Новините за смелостта да преследваме истината, въпреки обстоятелствата“ - каза той.
 
* * * * * * *
 
За кореспондент на годината bTV отличи Маргарита Стефанова (Врацa) с признание за работата ѝ по отразяване на събитията в региона.
 
Заслуга за своята работа като оператор през 2017 получи Добромир Иванов.
 
Продуцент на годината стана Елица Димитрова (продуцент на "bTV Новините).
 
Наградата за монтажист на годината отиде при Илияна Чешмеджиева и Калояна Славова, които получиха еднакъв брой гласове.
 
* * * * * * * *
 
Коментар на Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group:
„В редакцията на bTV Новините работят изключително талантливи професионалисти, които не се страхуват да направят и немислимото, за да свършат работата си добре. И като резултат от това, вече 17 години bTV Новините задава стандарти за журналистика и качествен телевизионен продукт.“
 
Екипът на високотехнологичния нюзрум продължава да се развива, съобщават от ресофиса на медията, след като "първи въведе в ефира добавена реалност (augmented reality) на живо, синергия между социални мрежи, потребителско съдържание и журналистика от най-висок клас, онлайн стрийминг и 360-градусов поглед на живо върху събитията".
 
По данни на агенция GARB, от началото на годината централните емисии на bTV Новините са гледани от повече зрители (+12%) в сравнение с миналата година.

* * * * * * *

Петър Нанев е от Бургас, завършил е журналистика в НБУ. Започва като стажант в спортната редакция (с футбол се  е занимавал и професионално), а две години по-късно е поканен да стане част от екипа на bTV Новините.През февруари 2015 г. в журналистическо разследване показа нарушения за милиони левове в клиниката по дерматология на ВМА, след което директорът на академията, покойният ген. Стоян Тонев, подаде оставка като депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента.

Сред отличията на Петър Нанев са награда от Съюза на юристите в България (за разследването във филма "Необяснимо бездействие"), награда от фондация "Радостина Константинова", награда от НПО "Правосъдие за всеки" (за филма (БЕЗ)Наказаните, който разказва за съдебната реформа в Румъния).



ИЗБРАНО