„Записките на младия доктор“ с Джон Хам и Даниел Радклиф

13 ноември 2017 | 11:38 Дачев
Сезони 1 и 2 от неделя, 3 декември, в 22:00 ч. дебют в Epic блока на Viasat History
 
"A Young Doctor's Notebook & Other Stories", Великобритания 2012-2013 г., 8 епизода х23 мин.)
Миналото ти винаги ще те застигне. Понякога това се отнася и за бъдещето. Джон Хам и Даниел Радклиф участват в поредицата, вдъхновена от произведенията на руския писател Михаил Булгаков. 
 
Първата поредица следва възрастния лекар д-р Владимир Бомгард, който си спомня времето, в което като млад лекар е работел в местна болница в малкото руско село Муриево по време на Октомврийската революция. Вече е 1918 г. и Русия е в разгара на гражданска война. Откриваме младия доктор да се бори със завладяла го пристрастеност към морфин. 
 
Под критичния поглед на по-възрастното си "аз", младият доктор трудно понася живота в болницата и усилията на медицинския си екип, гражданската война и разсейващото присъствие на красивата млада аристократка Наташа. 
 
С блестящи изпълнения на подбрания екип, "Записките на младия доктор" предлага уникален и динамичен поглед към произведенията на Булгаков.
 
* * * * * * *
 
Още в програмата на канала през декември 2017 г.:
 
Тайните на Забранения град в Китай ("Secrets of China's Forbidden City")
Неделя, 24 декември, в 21:00
 
Управлението на император Мин Юнлъ е един от най-невероятните периоди в дългата история на Китай и построяването на Забранения град е неговото най-велико постижение. От изграждането на двореца до момента на смъртта му, Китай е по-отворен за нови идеи, култури и обичаи. 
 
Но макар и гостоприемен за богатствата на света, дворецът е забранен за собствения си народ. Зад стените десетки хиляди, включително и самият император, живеят буквално като затворници. "Тайните на Забранения град в Китай" разказва историята на създаването на най-необикновения дворец в света, на историческия фон на този забележителен момент в китайската история.
 
Тайните на египетските пирамиди ("Secrets of the Pyramids")
От понеделник, 25 декември, в 21:00
 
Как точно са били построени великите пирамиди в Египет е озадачавало археолозите от векове. Невероятните нови открития, представени в поредицата, най-после помагат да бъдат разгадани най-големите тайни на гигантския паметник, построен като гроб на фараона Куфи, за да го пренесе в задгробния му живот. Какво е представлявало построяването на най-високия градеж в света в продължение на хилядолетия? Какво е коствало на хората да го издигнат?
 
Митове и чудовища ("Myths & Monsters"), сезон 1
От четвъртък, 14 декември, в 19:25
 
Пътешествие сред митичните пейзажи на Европа, разкривайки произхода на най-известните легенди, възникнали на територията на континента и изследвайки защо са оцелели толкова дълго. Във всеки епизод са представени тематично свързани митове от цяла Европа. Учените от британските университети обясняват историята зад митовете и легендите и скритото им значение. 
 
Четири мита се свързват в една обща история, преплетена във всеки епизод. Разказан от водещия Николас Дей,  митът възкръсва, благодарение на фантастичната анимация, създадена специално за тази поредица. Всеки епизод разкрива странния произход на познатите истории и универсалните мотиви, които движат поведението дори на най-причудливите митове и чудовища.


ИЗБРАНО