„Новата балканска кухня с Божана“ от 17 ноември

7 ноември 2017 | 18:43 Дачев
Премиера на българска продукция по кулинарния канал 24Kitchen
 
Талантливата Божана Кацарова, позната с изключителният си усет към красивото - и победител в „Мастършеф“ България, сезон 3 (февруари - май 2017 г.), ще представи балканската кухня по нов и различен начин. Предаването „Новата балканска кухня с Божана“ тръгва на 17 ноември., петък, от 13 и от 21 часа.
 
Весела Димитрова, програмен дирeктор на FNG ("FOX Networks Group", собственик на канала), коментира:
„Нашите зрители винаги високо са оценявали присъствието на български лица по 24Kitchen. Радваме се, че можем да представим на взискателната си аудитория таланта на едно безспорно кулинарно вдъхновение като Божана“.
 
* * * * * * *
 
Предаването поставя акцент върху елемента на изненадата. То ще покаже как да се приготви традиционно меню, което борави с познати и често употребявани продукти, съчетани в неочаквана и разтърсващо вкусна комбинация. 
 
20-те епизода ще предложат напътствия за ефектно презентиране, съвети за подходящо съчетаване на храната с напитка и полезни хитрини за съхранението и подготовка в домашни условия. Всеки от епизодите ще има специална тема, като някои от тях ще са фокусирани върху определен продукт, който ще видим в необичайни „роли” и комбинации. Други ще са посветени на поводи и празници, за които визията на трапезата е също толкова важна, колкото и неустоимите вкусове в чиниите. 
 
Обаятелната водеща Божана е събрала свои любими рецепти, които ще приготвя от свежи съставки, лесно достъпни на българския пазар във всички сезони.
“Много съм развълнувана, че съм част от кулинарно шоу, което приема и моите рецепти, и моя хумор. Очаквайте предаване, което сбъдва тайния блян на всяка класическа балканска манджа – да бъде толкова красива, колкото и вкусна! Надявам се дори бабите ни да гледат, да цъкат и примигат с умиление, удивление и ново вдъхновение!“ – сподели тя.


ИЗБРАНО