Хор “Детска китка” с Кристална лира”

3 ноември 2017 | 15:45 Дачев
В новото издание на “Анфас” по TV1 главен герой е детски хор, който неизменно печели големите награди на всички международни фестивали, на които се явява.
 
Детски хор с  репертоар от европейска предкласика, класика и романтизъм, до съвременна музика, православни песнопения, български фолклорни песни, даже спиричуъли и джаз стандарти, както и, разбира се, детски песни.
 
Хор „Детска китка” има дълголетна история: създаден е в Пловдив през 1947 година и след дни ще отпразнува своя 70-годишен юбилей с голям и пъстър концерт-спектакъл. Неговата главна диригентка, професор Златина Делирадева също има юбилей – 50 години творческа работа с децата и хора. 
 
Минути преди записа в студиото на”Анфас” тя научи, че е удостоена със званието “Почетен гражданин” на Пловдив, а в Деня на народните будители хорът бе удостоен и с престижната награда “Кристална лира 2017” в категория “Хорово изкуство”.
 
В събота, 4 ноември от 20.30 ч. в студиото на “Анфас” ще гостуват двете всеотдайни диригентки и ръководители на хор “Детска китка”– майка и дъщеря, посветили живота си на музиката, децата и хоровото изкуство, Златина и Яна Делирадеви.


ИЗБРАНО