„Берлински Вавилон“ - германска продукция от 6 ноември, HBO

31 октомври 2017 | 18:31 Дачев
В понеделник, 6 ноември 2017, в 21:00 часа е премиерата на „Берлински Вавилон“ ("Babylon Berlin"). Епизодите ще се излъчват всеки понеделник от 21:00 часа по HBO.
 
Германската продукция е определяна като едно от най-очакваните и интересни заглавия за сезона. Режисьор е емблематичният за немското кино Том Тиквер, когото българските кинозрители познават от „Бягай, Лола“ (1998) и „Парфюмът: Историята на един убиец“ (2006).
 
Новата телевизионна криминална драма ни пренася в годините преди Втората световна война. Сюжетът се базира на поредица книги на немския журналист Фолкер Кучер и е вдъхновен от стила на Реймънд Чандлър. Главният герой, изпълнен от актьора Фолкер Брух, попада на мащабна корупционна схема, след като е изпратен да разследва порнографска групировка, ръководена от руската мафия.
 
Берлин, 20-те години на XX век. Това е идеалният град за талантливите и амбициозните, но и за измамниците. Под бляскавата повърхност бедните живеят зле, а организираната престъпности и политическият екстремизъм процъфтяват. През пролетта на 1929 г. Берлин преживява смутни времена. От икономиката и културата до политиката и подземния свят – всичко се променя бързо. 
 
Спекулата и инфлацията преобръщат из основи младата Ваймарска република. Растящата бедност и безработица контрастират с блясъка и излишния лукс в нощния живот на града, както и с кипящата творческа енергия. Гереон Рат (Фолкер Брух) е млад полицейски инспектор от Кьолн, прехвърлен в Берлин, за да реши криминален случай, свързан с порноканал на берлинската мафия. Това, което изглежда като случай на изнудване, се оказва скандал, който променя живота на Гереон и близките му. 
 
Заедно със стенографката Шарлоте Ритер (Лив Лиза Фрис) и партньора си Бруно Волтер (Петер Курт), Рат се сблъсква с корупция, трафик на наркотици и оръжие. Тези престъпления ще поставят под въпрос верността и морала му, а накрая не е ясно кой е приятел и кой – враг.


ИЗБРАНО