Даниел Чипев от БНТ в NOVA под ръководството на Вяра Анкова

27 октомври 2017 | 17:50 Дачев
От 30 октомври Даниел Чипев ще заеме длъжността Главен изпълнителен продуцент на „Новини и актуални предавания“ в Нова Броудкастинг Груп. Под ръководството на Вяра Анкова, той ще работи за допълнителното утвърждаване на новинарските емисии и сутрешния блок на телевизията като основен източник на достоверна информация за активното население в страната. 
 
„Даниел Чипев познава отлично информационната среда в България и умее да организира новините в конкурентно телевизионно съдържание, което аудиторията оценява. Той се присъединява към екипа на Новините на NOVA със своя богат журналистически опит и професионална експертиза и ще допринесе за повишаване на доверието, което зрителите на новините и актуалните ни предавания вече имат“, коментира Вяра Анкова, Генерален директор „Информация“ в Нова Броудкастинг Груп и член на Мениджърския съвет.
 
Даниел Чипев се дипломира в СУ "Св. Климент Охридски" с магистърска степен по телевизионна журналистика. Започва кариерата си през 1997 г. като вътрешнополитически репортер в Ефир 2 на БНТ. От 2000 г. до 2003 г. работи в телевизия "Ден" като политически репортер, а от 2003 до 2004 г. е в Нова телевизия. 
След завръщането си в БНТ става един от водещите на ранната емисия „По света и у нас” от 18:00 часа в момента на нейното създаване. Впоследствие е водещ и на централната емисия в 20:00 часа. През 2010 г. е назначен за изпълнителен продуцент на новините в БНТ, а през 2013 г. продуцира следобедния публицистичен блок „Още от деня”. 
 
От 2013 г. оглавява дирекция „Информация” на националната телевизия.
 
* * * * * * *
 
„Завръщам се в нюзрума на NOVA след 13 години. През това време научих много неща и обогатих професионалната си експертиза в областта на новините, натрупах опит и като продуцент. Нова Броудкастинг Груп също непрекъснато се развива и това ми дава надежда, че с колегите заедно ще можем да надградим постигнатото и да продължим да правим обективна и компетентна журналистика в името на зрителите“ - сподели Даниел Чипев.


ИЗБРАНО