Супербайк - последен европейски кръг този уикенд

20 октомври 2017 | 10:29 Дачев
Пистата „Херес” ще бъде арена на последния европейски кръг от световния супербайк шампионат и предпоследен за сезона като цяло, а пилотите имат за какво още да се борят.
 
Том Сайкс (Kawasaki) заема временно второто място, но Чаз Дейвис (Ducati) скъсява бавно дистанцията помежду им. Пък и през миналата година доминираше в испанския кръг. Могат ли зелените машини да го спрат този път?
 
След като спечели последните три състезания в Херес, Дейвис ще бъде пилотът, към когото ще бъдат насочени погледите. Той победи във второто състезание във Франция при лоши условия, а под чистото небе в Испания уелсецът може да се окаже без конкуренция. С пет подиума от последните си шест старта, три от които на най-високото стъпало, той определено е фаворит за стартовете през уикенда.
 
Шампионът за 2017-а Джонатан Рей също има за какво да кара, защото 4,4-километровата писта в Херес е една от малкото, на които той няма победа. Освен това, само още един подиум ще изравни северноирландеца с легендата Карл Фогарти по този показател.
 
Предаванията по Евроспорт 1 стартират с квалификацията в събота от 11.30 ч. Двете състезания са в събота и неделя от 14.00 ч. Ще коментира Ивайло Георгиев.


ИЗБРАНО