„Дневниците на вампира“ сезон 8 - от 30 октомври

19 октомври 2017 | 15:15 Дачев
 Новите епизоди започват по bTV Cinema и ще се излъчват всеки делничен ден, веднага след първия за деня игрален филм
 
Сезон 8 от култовия сериал „Дневниците на вампира“ ще разтърси наи-върлите си почитатели още със заглавията на епизодите. Новите епизоди започват на 30 октомври, понеделник. Заглавието на всеки епизод ще отговаря на цитат от първия сезон на сериала. Пригответе си носните кърпички и възглавничките, защото цунамито от носталгия ще бъде голямо и безспирно, предупреждават продуцентите.
 
Любопитното е, че с премиерата на осми сезон „Дневниците на вампира“ застават на първо място по продължителност сред сериалите за вампири. След тях се нареждат „Бъфи убийцата на вампири“ и „Истинска кръв“ - с по седем сезона. Джули Плек признава, че продължението на историята зависело само и единствено от Иън Самърхолдър (Деймън Салватор) и Пол Уесли (Стефан Салватор). Историята щяла да продължи, докато те двамата имали желанието и били в кондицията да продължат да бъдат колоритните братя Салватор, за които жените от фенбазата на сериала са готови да скочат пред влак.
 
Първата информация за края на „Дневниците на вампира“ изтече в началото на годината в едно интервю на Иън (Деймън) и Кат (Бони). Актьорите се „изпуснаха“, че осми сезон ще бъде техният последен. Никой не знаеше дали тази информация е сериозна, дали са имали предвид евентуалната смърт на техните герои в сериала или наистина за края на целия сериал. Тази информация беше потвърдена от Джули Плек на „Комик-Кон 2016“, където тя заяви, че краят на сериала ще дойде с осми сезон и неговите 16 епизода и с това сбъдна всички страхове и причини безброй безсънни нощи на дългогодишните „читатели“ на „Дневниците“.
 
В първия епизод на финалния осми сезон от „Дневниците на вампира“, ще забележим Деймън (Иън) да чете „Петдесет нюанса сиво“... В интерес на истината, Иън Самърхолдър е бил на кастинг за една от главните роли (Крисчън Грей) в същия филм. Трябва да благодарим на продуцентите на „Петдесет нюанса сиво“, че не избрали Иън, иначе едвали щяхме да видим сезон осем на „Дневниците на вампира“.
 
Във финалния сезон звучи и песента „Белези“, написана и изпълнявана в реалния живот от Майкъл Маларки, който изпълнява ролята на Енцо в „Дневниците“. Изглежда, че освен съблазнителен италиански акцент и завидни актьоркси дарби, Майкъл Маларки ще има възможноста да ни демострира и композиторския, а защо не и певческия си талант.
 
В сезон едно епизод осем Лекси най-добрата приятелка на Стефан казва: „Чувствам се епично“. Този цитат се повтаря няколко пъти през седемте последвали сезона. Финалният епизод на последния осми сезон на „Дневниците на вампира“ ще носи името „Чувствах се епично“. Името е предпоставка за истински епичен край.
 
Джулу Плек признава, че винаги искала сериалът да завърши с Елена (Нина Добрев) и Стефан (Пол Уесли) заедно. Впоследствие се наложило да промени желанието си, след като Нина Добрев напуснала сериала. 


ИЗБРАНО