Талантите от MasterChef отварят ресторанти из България

19 октомври 2017 | 15:10 Дачев
 Chef Виктор Ангелов гостува в студиото на „Тази сутрин“, за да повдигне завесата пред изискванията към кандидатите за четвъртата титла MasterChef на България. Топ кулинарят сподели пред Антон Хекимян, че в престоящия сезон той и колегите му – Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев, ще провокират участниците да представят храната от друга гледна точка – не като необходимост, а като шедьовър. За да бъде всичко в чинията истинско изживяване, те ще трябва да развинтят фантазията си и да вдигнат динамиката в кухнята. Терминологията, която вече стана част от речника на българина, и задължителната техничност, ще трябва да бъдат допълнени с повече символика, себеизразяване и стремеж към уникалност.
 
Chef Ангелов с гордост заяви, че със своите три сезона MasterChef доказа, че кулинарните таланти, които открива, се развиват успешно в професията. Те отварят ресторанти в цяла България и винаги могат да разчитат на  съветите на менторите си в лицето на строгото, но справедливо жури.
 
Виктор призна, че иска да вдъхне повече кураж на хоби-готвачите, които се записват за кастинг за MasterChef. Според него, първите три издания на любимото кулинарно шоу дадоха една много добра представа на всички за очакванията към  тях, но и за факта, че заедно с Петър и Андре са там, за да ги насочват в правилната посока. Несигурността от липсата на опит се преодолява лесно с правилните ментори, а когато я оставиш на заден план се отпускаш и започваш да надскачаш собствените си възможности. Критериите за качество на храната и времето, в което тя трябва да бъде приготвена, са безкомпромисни, но напълно постижими с добра подготовка и позитивно отношение.
 
Chef Виктор Ангелов сподели и своята мотивация да участва в голямото кръщене на Движение за национална кауза – ДНК, тази неделя, 22 октомври. Той заяви, че рано или късно в живота на човек настъпва момента да застане зад значима кауза, защото в противен случай се превръщаш в консуматор в обществото. Като родител на три деца и бъдеш кръстник на множество бебенца, той обръща внимание на големия проблем с демографската криза и призовава за повече патриотизъм и вяра - опорите, които винаги са помагали на народа ни да оцелее в тежки времена.  В ролята на духовен наставник на своите кръщелници, Виктор заяви, че приема отговорно тази стойностна кауза и ще работи активно за това голямото кръщене да се превърне в ежегодна традиция.


ИЗБРАНО