Седмица на Киану Рийвс по bTV Cinema

17 октомври 2017 | 14:33 Дачев
От 23 до 29 октомври, от 21:00 ч., bTV Cinema ще покаже седем от най-добрите филми с Киану Рийвс, снимани след 1996 г.
 
Той e сред най-обичаите холивудски актьори, с безупречна репутация и над 90 роли в киното. Роден е в Ливан, но е натурализиран канадски гражданин - с още 2 гражданства, американско и британско. Киану е кръстен на чичо си, а името му е от хавайски произход и означава „хладен лек вятър над планините“. 
 
Актьорът, който през 2005 г. получи своята звезда на Холивудската алея на славата, започва кариерата си, когато е на 9 с появяването в представлението „Проклетите янки“. На 15 играе роля в „Ромео и Жулиета“. Екранният му дебют е в комедиен сериал по телевизия СBS. Първата му филмова роля е в хокейния филм на Роб Луи – „Буйна кръв“ ("Youngblood", 1986), филмиран в Канада.
 
* * * * * * *
 
Времето след 1996 г. е времето, в което актьорът започва да излиза от своя тийнейджърски филмов период.
 
На 23 октомври 2017, премиерно за българския тв кабел и ефир, ще бъде излъчен приключенският фентъзи екшън „47 ронини“, където сблъсъкът на културите е неминуем, независимо че от едната страна има един единствен човек. Е, това е не кой да е, а Киану Рийвс в наистина голямото му завръщане на екран с мега продукцията за самураи. 
 
Разобличен(Exposed, 2016) е втората за тази седмица премиера – вторник, 24 октомври, 21:00 ч. В тази крими драма Рийвс е полицейски детектив (Cĸoт Гaлбaн), разследващ необичайната смърт на партньора си. Странният случай разкрива полицейска корупция и мистерия, с която е свързана една млада жена, която е eдинcтвeният чoвeĸ, ĸoйтo мoжe дa мy пoмoгнe дa нaмepи oтгoвopитe, oт ĸoитo ce нyждae… 
 
В седмицата, посветена на Киану Рийвс, са включени също култовата фантастика „Матрицата“ (1999 г.) – в сряда, „Къщата на езерото“ – в четвъртък, „Аматьорите“ – в петък. 
 
Уикендът е запазен за екшъна „Джон Уик“ и фантастиката „Верижна реакция“. 


ИЗБРАНО