Британска поредица за децата-убийци по C+I

12 октомври 2017 | 09:01 Дачев
След като през 2014 г. "Crime + Investigation" пусна поредицата "Деца убийци" за непълнолетните престъпници в Канада, САЩ, Обединеното кралство и Франция, сега тръгва серията филми "Джо Фрост за британските деца-убийци" ("Jo Frost On Britain's Killer Kids").
 
Абонатите на канала ще могат да я видят от 6 ноември 2017 г. - всеки понеделник в 22:00 ч.
 
Децата са символ на невинност и чистота, но въпреки това всяка година деца извършват ужасяващи и необясними престъпления. Само в Обединеното кралство 209 деца са били осъдени за убийство през последните десет години, като 13 от тези престъпления са извършени през 2016 г. 
 
Някои са убили свои роднини, други - свои връстници, а трети са избрали жертвата си произволно.
 
Джо Фрост има над 26 години опит в работата с деца и твърдо вярва, че никой не се ражда зъл. Какво тогава кара едно дете да извърши убийство? Защо някои хора вярват, че има индивиди, които са зли по рождение? Кога едно дете носи наказателна отговорност за деянията си? Можем ли да осъдим 10-годишно дете за убийство?
 
Джо се опитва да даде отговор на тези трудни въпроси посредством случаите, които представя в отделните епизоди на поредицата - с помощта на експерти, с които се среща, и лицата, засегнати по един или друг начин от престъпленията, които споделят за трагичните събития. 
 
* * * * * * *
 
Още програмни акценти за ноември 2017 г.:
 
Разтърсващи престъпления ("Crimes That Shook Britain"), сезон 8
От 27 ноември, всеки понеделник, 23:00 ч.
 
Заедно с Дърмът Мърнаган предстои да разкрием истината за престъпленията, шокирали нацията във Великобритания. Разказът е представен от гледната точка на хората в центъра на престъпленията и по този начин новият сезон първо анализира събитията, довели до зверствата, след което разкрива техните унищожителни последствия.
 
С помощта на художествени възстановки, разкази на очевидци, полицейски разпити, архивирани новинарски репортажи и срещи с жертвите и техните семейства въздействащата поредица изследва мрачните дълбини на най-известните и тревожни престъпления, извършени във Великобритания.
 
Какво е нужно за убийство ("It Takes a Killer")
От 16 ноември, всеки четвъртък, 22:00 ч.
 
Понякога е нужно да разсъждаваш като убиец, за да заловиш такъв. Поредицата разследва най-известните убийства в света и ни разкрива истината за нагласата и мотивите на техните извършители.
 
Експерти от ФБР и Скотланд Ярд, както и водещи следователи на убийства, проучват веществени доказателства от местопрестъпленията, профилират поведението на съответния убиец и разкриват шокиращите криминалистки подробности от всяко местопрестъпление. Експертите обясняват кога, защо и как престъпникът е извършил убийството, а също и как е бил разкрит.


ИЗБРАНО