След две седмици - първи концерт на X Factor-5

11 октомври 2017 | 12:00 Дачев
Изпитания, дилеми и впечатляващи гласове бяха в центъра на тренировъчния лагер на X Factor. По време на сериозните предизвикателства станаха ясни и категориите, които четримата ментори ще напътстват в пети сезон:
 
- тази година Саня ще работи с отбора на Момичетата;
- Криско ще предава опит на категория Момчета;
- участниците от "25+" ще получават напъствия от Заки;
Групите ще се консултират с Любо.
 
Музикалните столове изпратиха към следващия етап на шоуто, Къщите на съдиите, някои от най-изразителните участници от кастингите като Дахмара, Вирджиния, Теодор и други. „За мен ще бъде чест да си в моя отбор!“, заяви просълзена Саня след представянето на 15-годишната Мирослава Тодорова. Единствената дама в журито сравни изпитаната емоция с  представянето на Кристиан Костов, който започна звездната си кариера именно в X Factor България. 
 
Тази седмица менторите ще се срещнат с потенциалните финалисти в Къщите, което е и последният етап преди голямата сцена.
 
Дългоочакваният старт на концертите на живо ще бъде по-следващата неделя, на 22 октомври 2017 от 20:00 ч., когато участници, жури и публика ще се потопят в магията на X Factor „Сътворението на звездите“. За първи път в историята на шоуто в България зрителите на NOVA ще видят в една вечер музикалните изпълнения и драматичната развръзка – първите елиминации.
 
„Адреналинът за финалистите и техните фенове ще бъде изключително висок. Всеки един може да напусне завинаги бляскавата сцена в края на концерта“, коментират от продукцията десетина дни преди първия лайв (ефир на живо - бел.ред.).

* * * * * * *

Тази неделя от 20:00 ч. по NOVA победителката в X Factor UK 2015 – Луиза Джонсън, ще сподели своя опит в Къщата на Саня, която ще потърси най-запомнаящите се момичета в петия сезон. Гост на Криско за финалното прослушване на момчетата ще бъде примата на българската естрада – Йорданка Христова. В избора на категория 25+ Заки ще се довери на Мария Илиева, с която го свързва не само сцената, но и близко приятелство. Любо Киров ще се консултира с Миро, който има опит в емблематичния дует Каризма и знае трудностите в пътя на групите. 
 
Някои от кандидатите ще затвърдят представата за своя талант, а други ще изненадат бъдещите си ментори с неуверено поведение и неподходящ избор на песен. Най-отличаващите се артисти ще бъдат мигновено забелязани и от гостуващите звезди, а изборът в отборите никак няма да бъде лесен.


ИЗБРАНО