”Дороти и магьосникът от Оз” от 16 октомври по Boomerang

10 октомври 2017 | 10:54 Дачев
В понеделник, на 16 октомври 2017 от 20:35 ч. в канала на Boomerang ще се излъчат премиерните два епизода от чисто новия сериал "Дороти и магьосникът от Оз" ("Dorothy and the Wizard of Oz").
 
Поредицата е базирана на емблематичните книги от американския писател Лиман Франк Баум и ще оживее в детския канал под формата на 80 единайсетминутни епизода.
 
Дороти, осемгодишното момиче от Канзас, заедно със своето малко кученце Тото и най-добрите си приятели Плашилото, Тенекиеният човек и Страхливият лъв, току-що са сразили Злата вещица на Запада. Сега те са готови да се захванат с вълнуващи нови задачи в страната на Оз.

Сериите ще се излъчват в същия час всеки делник, с повторения през почивните дни. Поредицата ще върви на оригиналния език (английски, т.е. без дублаж или субтитри).

* * * * * * *
 
„Дороти и магьосникът от Оз“ е ободряващ комедиен фентъзи сериал по оригиналната история - царица Озма назначава Дороти за принцеса на Изумрудения град и ѝ възлага задачата да изчисти Оз от злото и да възстанови мира на земята. Въоръжена с чифт магически и мистериозни рубинени пантофки, Дороти се захваща със своите кралски задължения с ентусиазъм, смелост и борбеността на едно фермерско момиче.
 
Да бъдеш принцеса на Оз обаче носи със себе си много отговорности и не е винаги лесно: да направиш грешка в Канзас обикновено не носи след себе си големи последствия, но ако направиш грешка в Оз след теб тръгват поне една или две Зли вещици.
 
Този октомври се веселете с Дороти, малкото ѝ куче Тото, Плашилото, Тенекиения човек и Страхливия лъв, докато те се обединяват, за да побеждават вещици, магьосници, летящи маймуни и цяла менажерия от мистични същества в това остроумно, комедийно шоу за приятелство и приключения.
 
В продуцираната от Warner Bros. анимация ще звучи спечелилата Оскар песен „Над дъгата“ от пълнометражноя филм от 1939 г. 



ИЗБРАНО