Владимир Николов победи, но напусна „Фермата“

9 октомври 2017 | 11:46 Дачев
Шампионът предостави мястото си на загубилия дуела Яни, което е прецедент в шоуто
 
При голям зрителски интерес премина гладиаторската битката за оцеляване между волейболната легенда Владимир Николов и момчето от с. Козлец - Яни Андреев, в неделното издание на „Фермата” 3. Най-добрият волейболен диагонал в света и любимец на публиката Владо Николов спечели с минимална преднина в оспорван дуел, като победи бившия учител по история Яни в кръга с въпроси от Алманаха, които бяха на историческа тематика.
 
Неочаквано обаче, Владо реши да напусне „Фермата“ и преотстъпи правото си за връщане във фермата на загубилия битката. Владо обясни решението си с три неща – семейство, работа и шанс за Яни. „Семейството ми има нужда от мен, докато аз се забавлявам. И докато аз съм щастлив тук, повече от 20 души ме чакат в „Левски“,  за да продължим с подготовката на волейболния отбор“, заяви Николов. 
 
Яни, който се бори геройски срещу капитана, не можа да сдържи емоциите си и избухна в сълзи, когато Владо обясни и другата причина да му преотстъпи мястото си във формата: 
„100 000 лева няма да ми сбъднат мечтата, но на Яни – да. Така той може да остане на село, а не да бяга към града. Видяхте – той е страхотен! Той ме победи, би ме на важни битки. Това, което му липсва, е да повярва, че има добро, да повярва, че има позитивни хора“. Благородния си жест Владо Николов обясни и с това, че уменията на Яни са ценни за живота във фермата, а с наградата фермерът от село Козлец ще може да сбъдне мечтата си да има 1 000 пчелни кошера. 
 
Изненадани от решението на Владо, водещите Иван и Андрей обясниха, че подобно нещо не се е случвало и едва ли ще се случи повече в шоуто. От уважение към постиженията и личността на волейболиста продуцентите взеха решение да уважат желанието му да напусне „Фермата“. Владо Николов запази и правото си да определи кой ще бъде следващият Фермер на седмицата. 
 
„Дали Яни ще продължи - ще решим утре. Решението дали Яни остава или си тръгва ще научите на сутрешната церемония“, съобщиха още водещите.
 
След месец във фермата, която започна да се изгражда от нулата, Владо Николов напусна предаването под бурните аплодисменти на всички участници, като призна, че е бил щастлив от първата до последната минута и се е научил да се справя във всякакви ситуации. На тръгване, Владо подари на Яни якето си от екипа на „Левски“, с което трогна още повече всички.


ИЗБРАНО