Дебютен трейлър на сезон 11 от „Досиетата Х“

9 октомври 2017 | 10:55 Дачев
Вчера, в последния ден на New York Comic-Con 2017, излезе първият трейлър от 11 сезон на култовия сериал „Досиетата Х" с участието на Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън. Завръщането на любимия за хиляди зрители научно-фантастичен филм е планирано за края на 2017- началото на 2018 година.
 
Вижте видеото (2:09 мин., на английски език).

Трейлърът е изпълнен със зловещи коридори, светлинни отблясъци, преследвания с коли, Пушещия цигара човек, сенки на чудовища, биещи се агенти на ФБР, кадър с члена на Самотните стрелци Ричард Лангли (Дийн Хаглънд) и всичко онова, което феновете на X-Files мечтаят да видят - съдейки по рева и аплодисментите на присъстващите в залата. В явна връзка със сина на двойката - Уилям, сърцето на новия сезон вероятно ще се открие в прошепването на Дейна Скъли към Фокс Мълдър "Трябва да го намериш и да го спреш, преди да отвори ада на земята...".

В дискусионния панел на FOX бе показан новият трейлър, а създателят на поредицята Крис Картър заяви: "Никога не казвай никога", когато става въпрос за нов филм. В панела, проведен на главната сцена на търговския форум, участваха - освен Картър - Дейвид Духовни, Джилиан Андерсън и Мич Пиледжи, който играе зам.-директора на ФБР Уолтър Скинър (вж. снимката в галерията).

Предишният сезон бе в 6 епизода и се излъчи в България от FOX в началото на 2016 г. Новият сезон ще се състои от 10 епизода, като продуцент отново е Крис Картър. Точната дата на премиерата все още не е назована - предполага се, че ще бъде в началото на 2018 г. Снимките започнаха на 4 август 2017 г. във Ванкувър, Канада.
 
Излъчването на сериала започва през 1993 г. и има голям успех главно заради актьорите, които изпълняват главните роли в него (Духовни е Фокс Мълдър, а Андерсън играе Дейна Скъли - и двамата агенти на ФБР, които разследват паранормални явления). По време на разследванията, двамата агенти се сблъскват с правителствени заговори, извънземни (или смятани за такива).
 
Поредицата се доближава идейно до излезлите преди това сериали „„Зоната на здрача“ (1985) и „Туин Пийкс“ (1990), както и до първия "До краен предел" (The Outer Limits", 1963).


ИЗБРАНО