Запалиха автомобила на репортерка след излъчени материали

5 октомври 2017 | 15:55 Дачев
Автомобилът на репортерката на „Господари на ефира“ в Карлово - Зорница Акманова бе подпален тази нощ.

Палежът става няколко часа, след като е запечатан незаконният сервиз на автомонтьора, познат с прозвището Пламен Майстора, за когото тя направи серия репортажи.

Към "Господари на ефира" са се обърнали хора, които са потърпевши от автомонтьора, след което са потърсили защита на правата си в местната прокуратура. Прокурорите от Районна прокуратура - Карлово обаче са си дали самоотвод по жалбите на гражданите, тъй като (според Global Gropu) приятелката на въпросния майстор работи в същата прокуратура и те "добре се познават" - същото нещо се случва многократно в изминалите години, според продуцентите.
 
След репортажа много хора са потърсили предаването, за да споделят своя горчив опит от автосервиза на Пламен Майстора и споделили, че са заплашвани с прокурори.
 
Прокуратурата вече разследва случая с палежа и "Господари на ефира" очакват тепърва да се установи кой е реалният му извършител.  

Това е първият случай, по която работи новата репортерка на предаването. Всички обстоятелства водят към съмнението, че инцидентът има нещо общо с разследването на Зорница Акманова в Карлово и нечии засегнати интереси. 
 
Повече подробности по случая предстои да бъде разкрити в предаването тази вечер, от 23:00 часа по NOVA.
 
* * * * * * *

Сигналът за горящия автомобил е подаден около 02.30 часа на телефон 112 от собственичката на превозното средство, съобщи МВР. На мястото на пожара се е отзовал противопожарен екип, който е загасил пламъците. Огънят е унищожил напълно автомобила и е засегнал превозно средство в близост. 
 
Работи се по всички възможни версии за пожара, включително за умишлен палеж, свързан с работата на жената като разследващ журналист. Със случая се е заела Окръжната прокуратура в Пловдив.
 
Колата е Audi A4. Шефът на областната дирекция на полицията - старши комисар Атанас Илков, лично се е заел със случая, съобщи Карлово TV. За палежа е уведомен главният прокурор, който разпореди спешни действия за разкриване извършителя на престъплението. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, Окръжна прокуратура – Пловдив е изискала за служебен контрол и всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на Пламен Димитров, за когото репортерката от „Господари на ефира“ е оповестила оплаквания за измамни  действия. 


ИЗБРАНО