Нов сезон на „Гласът на България” - bTV обяви кастинг

4 октомври 2017 | 12:43 Дачев
Певците ще бъдат прослушвани от педагози в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив
 
Успешното музикално шоу „Гласът на България” стартира кастинги в големите български градове, за да открие новите вокални таланти. След последния сезон на шоуто, хиляди фенове вече са се записали за участие. Търсенето на уникални по рода си гласове продължава с кастинги по места в най-големите градове на България, където кандидатите ще бъдат прослушвани от музикални педагози и продуцентския екип на предаването. 
 
* София ще открие и закрие серията от кастинги, като прослушванията в столицата са определени за 3, 4 и 11 ноември в "Студио 5", НДК, вх. А3.
* Екипът на „Гласът на България” ще търси уникални гласове във Варна и Бургас на 6 ноември в хотел „Аква” в съответния град.
* За 8 ноември са насрочени предварителните кастинги в Пловдив и Велико Търново, които ще се проведат съответно в „Дом на културата Борис Христов” и хотел „Меридиан Болярски". 
 
Началният час за всички прослушвания е 9.00 ч. Подробна информация за датите и местата са обявени на официалния сайт на шоуто www.glasat.btv.bg и на официалната фейсбук страница. 
 
* * * * * * *
 
Ангелина Белчева, мениджър „Локални продукции” в bTV и продуцент на четвъртия и петия сезон на шоуто:
„Останахме силно впечатлени от вокалните качества на кандидатите досега. Ще бъде изключително трудно да подберем най-добрите, тъй като 90% от хората са страхотно талантливи и интересни”.
 
И тази година екипът на предаването ще търси на място както солови изпълнители, така и дуети и трио формации, като целта е да се намерят не просто кандидати за слава и изключителни гласове, а характерни типажи с потенциал и мотивация да завладеят сцената и стигнат до върха. 
 
Четвърти сезон на „Гласът на България“ привлече близо 42% от зрителите на възраст между 18 и 49 г. пред малкия екран всяка неделя (от февруари до юни тази година), съобщават от пресофиса на телевизията. Едни от най-популярните и успешни български музиканти – Владимир Ампов-Графа, Поли Генова, Камелия и Иван Лечев – избираха изявени вокални таланти, като много от тях започнаха своята професионална кариера благодарение на участието си.


ИЗБРАНО