Снукър: турнирът „Европа Мастърс“ пряко по Евроспорт

3 октомври 2017 | 12:18 Дачев
 23 години след последното си издание, ранкинг снукърът се завръща в Белгия. Второто издание на „Европа Мастърс“ ще се проведе тази седмица в Ломел, а наред с бойкотиралия Рони О'Съливан немалка част от елита няма да бъде представена.
 
Надпреварата бе първоначално обявена за Букурещ, но заради финансови проблеми на местния промоутър бе преместена в Белгия. Решението бе продиктувано и от постоянния възход на Лука Бресел, който след титлата на „Чайна чемпиъншип“ за първи път в кариерата си влезе в Топ 16.
 
Джъд Тръмп, шампион от миналата година, оглавява схемата, като Кайрън Уилсън и Марк Алън изглеждат най-сериозните му препятствия към четвъртфинал, където списъкът с потенциалните противници включва само един играч от Топ 16 в лицето на Нийл Робъртсън. Вече 29-кратният шампион в ранкинг турнири Джон Хигинс е единственото стряскащо име в третата част на схемата, докато в най-долната четвъртина освен световния шампион Марк Селби и споменатият Бресел титулувани играчи не се забелязват.
 
Мачовете в Ломел ще се играят във формат 4 от 7 (до осминафинал вкл.), 5 от 9 (четвъртфинал), 6 от 11 (полуфинал) и 9 от 17 (финал). Сесиите са от 14:00 и 20:00 ч. българско време и без изключение ще бъдат излъчени пряко по Евроспорт.


ИЗБРАНО