Филмов маратон за застрашените видове в Деня на животните

21 септември 2017 | 17:23 Дачев
Научните изследвания показват, че до 2020 г. светът ще изгуби 2/3-ти от дивите животни – това е масово изтребление на естествения свят, от който човечеството зависи. На 4 октомври се чества значимо годишно събитие – Световният ден на животните.

Viasat Nature ще посвети целия ден на предавания за някои от най-застрашените видове на планетата, включително горилите, пандите, тигрите и белите мечки.
 
За да подкрепи каузата на World Animal Day, Viasat Nature - тв каналът, посветен на вдъхновяващи предавания за най-впечатляващите кътчета и креатури на естествения свят - ще покаже маратон от сериали и филми, сред които Панда бебета, Планински горили, Домашни тигри, Спасяването на Сърга и Градът на бялата мечка.
 
Целта на това целодневно тв събитие е да информира за застрашения животински свят и съществременно да отбележи мнообразието на животински видове на нашата планета. За всички, които не могат да се включат в работната сряда, цялата програма ще бъде повторена в неделя, 8 октомври.
 
* * * * * * *
 
Панда бебета е филм, който посещава три забележителни центъра за отглеждане на панди в Китай и заснема най-сладките панда бебета докато растат. 
 
Планински горили показва кадри отблизо на последните останали големи маймуни в местообитанията им: Националният парк Вирунда в Руанда и непроходимата гора Бвинди в Уганда. 
 
В необикновената поредица Градът на бялата мечка 1000 полярни мечки мигрират през малкия северен град Чърчил в Манитоба, където човешкото население е само 900 души.
 
Домашни тигри е историята на Спот и Страйп - две сладурести малки тигърчета, които един ден ще станат част от програма за съхранение на вида.
 
* * * * * * *
 
Голямата премиера на Viasat Nature на 4 октомври е новата поредица Великото преселение (от 21:00 часа), в която приключенецът Бен Фогъл проследява историите на конкретни маркирани диви животни, докато те предприемат невероятния си епичeн дълъг 650 км годишен преход от равнините на Серенгети в Танзания до платата на Маасаи Мара в Кения и обратно.
 
Великото преселение (The Great Migration) - от сряда, 4 октомври, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
 
За първи път по телевизията авантюристът Бен Фогъл следва историите и важните моменти на отделни маркирани диви животни, които предприемат невероятното Велико преселение - около 650 км ежегоден преход от равнините на Серенгети в Танзания до високите части на резервата "Масай Мара" в Кения и обратно. 
 
Всяка година повече от два милиона животни предприемат епичното пътешествие. Този път Бен ще "препуска" заедно с тях, следвайки ги плътно почти 12 месеца, докато пътуват от родните си равнини и гори през дъждовния и размножителния период до рискованото прекосяване на "Масай Мара". 
 
По пътя Бен среща хора, чието минало и настояще са обвързани с това ежегодно събитие - от ловците-събирачи от племената Хадзабе до фермерите, страдащи от тъпчещите реколтата им слонове и въоръжени рейнджъри, борещи се срещу бракониери. Тръгнете с Бен по следите от копита, лапи и стъпки на животни и хора с ключово значение за преселението и вижте уникална гледна точка към един от най-впечатляващите природни феномени.


ИЗБРАНО