Първи дуелисти и напуснал във ”Фермата”

17 септември 2017 | 08:24 Дачев
Яни Андреев срещу Тома Талепов на първи дуел за елиминации
 
Първият ратай във „Фермата“ тази година - Яни Андреев, избра да се изправи на дуел срещу „лошото момче” на Бургас - Тома Талепов. През стартовата седмица в шоуто Владо Каролев избра Яни за ратай, тъй като той е един от малкото участници с опит във фермерския живот, а след това го посочи и за първи дуелист. 
 
В епизода в четвъртък вечер Яни съобщи, че избира за втори дуелист Тома с мотива, че двамата са равностойни противници. В разговор на четири очи Яни му призна, че го е посочил, защото ако стигнат до финал, Тома ще го бие по зрителски вот. 
 
Първите стратегии за оцеляване в шоуто вече са факт, както и първите любовни трепети. Като романтична двойка в трети сезон на „Фермата“ все по-ясно се очертават гимнастичката Валерия и футболистът Алек. Техният флирт вече не е тайна за никого, а в четвъртък вечер тази ситуация коментира и първият кандидат за сърцето на красавицата – Калоян. Взаимните симпатии на хип-хоп танцьора и гимнастичката по време на кастингите не успяха да се развият в нещо по-сериозно и Калоян за първи път призна за любовното си разочарование. Според него Валерия обръща внимание на Алек, за да бъде интересна на зрителите и да си осигури по-дълъг престой в шоуто. 
 
Докато едни мислят за любов, а други се готвят за битка, всички заедно строят новия си дом и се учат да оцеляват в суровите условия на фермата. Участниците започнаха да правят пречиствателна станция за питейна вода с естествен филтър от камъни и пясък, а Гечо и Диана строят мост до ратайския бряг, за да осигурят на всички достъп до зеленчуковата градина. 
 
В сезона, озаглавен „Ново начало“, участниците трябва да изградят дома си от нулата, а в него, освен покрив, липсват и всякакви други удобства, дори мебели. По тази причина в четвъртък вечер при фермерите влезе известната фотографка и декоратор Велислава Каймаканова-Ножарова, която през този сезон ще ги учи как да оползотворяват на пръв поглед ненужни неща, като ги превръщат във вещи от първа необходимост. Първата им съвместна задача е да направят диван от палети и маса от щайги. 
 
„Понякога най-ненужните вещи могат да заживеят втори живот и да ни бъдат от полза“, обясни на фермерите Велислава. Съветите на Вили ще влизат в употреба и на зрителите, тъй като тя детайлно описва всяка стъпка от изработването на полезните вещи.
 
Една от най-драматичните житейски истории в шоуто – тази на Дарина и нейната дъщеря, която се възприема като момче, шокира участници и зрители. Самата Дарина призна пред Виолета и Валерия, че откакто се помни дъщеря й се чувства момче, но й го е признала в последната си година в гимназията.
„Никога не съм я питала дали харесва момчета или момичета. Живяла е и с двата пола по квартири. Аз не мисля, че трябва да се интересувам кой с кого спи. Имаше хора, които ми казаха, че е най-добре да се обърна към психиатър“, призна през сълзи Дарина.
 
* * * * * * *
 
В петък вечер водещият Иван запозна двамата дуелисти с битките, които им предстоят, след което те се усамотиха в къщичките на дуелистите, за да се подготвят за дуела. Влезе наставничката Бети, за да оцени как са се справили участниците с първите си задачи. От оценката й зависи колко храна ще получат за следващата седмица. 
 


ИЗБРАНО