”Игра на тронове” търси финала, ще заснеме варианти

15 септември 2017 | 09:19 Дачев
Тази седмица Кейси Блойс, президент на HBO по програминга, е говорил пред студентите, академичния състав и публиката в "Moravian College" в родния си град Бетлехем, щата Пенсилвания, като е обсъдил предизвикателствата пред намирането на "точен" финал на сериала "Игра на тронове". 

Този тип финали обиновено са в широк сценарен диапазон, отбелязал е Блойс, като е дал примери от "Два метра под земята" (2001-2005, считан за един от най-добрите в историята на телевизията) до противоречивия завършек - или липсата на такъв - на "Семейство Сопрано" (1999-2007) и "Зайнфелд" (1989-1998), както и непреднамерено спорния "Изгубени" (2004 - 2010). Още през 1980 г. продуцентите на "Далас" (1978 - 1991) заснемат няколко финални епизода за сезон 4, като почти всеки основен персонаж стреля от пистолета - а това би разрешило въпроса "Кой застреля Джей Ар?". В резултат излъчването на епизода се превръща в един от най-гледаните някога. 

Според Блойс, "Всеки има свое мнение как да завърши едно шоу. При "Игра на тронове" обаче, има някои няколко сюжетни пласта в повече.Читателите на книгата се чудят дали финалните епизоди ще бъдат според концепцията на Дж. Р.Р. Мартин - как ще завърши той своята история, когато допише поредицата си. На всичко отгоре тази година HBO имаше проблеми и с хакери, борим се и да запазим от фотографи снимачните площадки - те търсят сензации и спойлери. Така че за нас е особено важно да осигурим на зрителите удоволствие от финала, без да знаят предварително какво ще се случи".

Блойс добави:
"Знам, че ще бъдат заснети няколко версии, така че никой всъщност да не знае коя ще се окаже излъчена накрая и какво ще стане. Така се прави при едно дълго шоу. Защото, когато снимате нещо, хората знаят. А като заснемете множество варианти, никой няма да има точен отговор до самия край!"

46-годишният Блойс живее в Лос Анджелис със съпруга си Алонзо Уикърс, конституционен адвокат, и 10-годишните им деца-близнаци.

* * * * * * *

Извън изявлението на високопоставения представител на HBO, от тв мрежата не издават подробности за последния сезон на "Игра на тронове". Единственото, което се знае засега, е броят на епизодите - 6 и стартът на снимките - октомври 2017.

Има спекулации относно продължителността на снимките, които могат да продължат чак до месец август 2018 г., а това би означавало премиера на сезон VIII през 2019 г. 



ИЗБРАНО