NOVA с нова визуална идентичност и графична опаковка

5 септември 2017 | 17:46 Дачев
Лицата на телевизията са част от творческата реализация на проекта - нова визуална идентичност и подобрена графична опаковка, която е съобразена с позицията на медията като лидер на телевизионния пазар и с най-новите тенденции за навигация на телевизионно съдържание.
 
Концепцията по създаването на новата визуална идентичност е иновация за българския телевизионен пазар. Стратегията е разработена от маркетинг отдела на Нова Броудкастинг Груп, а реализацията е дело на криейтив екипа на телевизията с творчески директор Гути Гагамова и на режисьора Жоро Манов от "Clamer Production Studio". В проекта участие взимат повечето от най-известните звезди и водещи от ефира на NOVA.
 
Автори на музиката и аранжиментите, използвани за създаването на новата идентичност, са Георги Георгиев, известен с работата си в група „Остава“, и Мартин Стоянов от независимия музикален лейбъл Homeovox Music.

Оператор на проекта е Крум Родригес, станал популярен с участието си в създаването на едни от най-добрите български филми от последните няколко години, включително „Виктория“, „Подслон“, и „Прогноза“.
 
Вики Политова, главен оперативен директор:
„Щастлива съм, че проект с подобен мащаб се реализира изцяло от български екип. За създаването на  новата идентичност на NOVA се използва специално построено студио с реален 3D декор, през коeто преминават всички популярни лица на канала. Толкова голяма продукция за телевизионна опаковка не е правена досега в България. 
Целта на подобрената  графика на канала е свързана преди всичко с осигуряване на удобството на аудиторията и отразява съвременната същност и лидерска позиция на NOVA“.

Петя Терзиева, директор "Маркетинг и комуникации":
„Новата визуална идентичност и графичен пакет на NOVA предлагат едновременно стилен и модерен облик на канала, съчетан с олекотени навигационни графики. Слоганът "Заедно сме №1" е в основата на стратегията и творческата концепция на проекта, но в новата идентичност посланието е концентрирано в една дума, съдържаща посланието - "за 1". 
Звездите на NOVA и зрителите на телевизията са обединени под ново мото: "Заедно"!


ИЗБРАНО