Сезон 3 на ”Фермата” е „Ново начало“ - нула удобства

5 септември 2017 | 17:24 Дачев
Всичко стартира от нулата!
 
21 участници, сред които известни личности, чужденци и емигранти, влизат в най-екстремния сезон на „Фермата“, който започва на 10 септември по bTV. В трети сезон шоуто ги посреща с предизвикателството да изградят живота си отначало.
 
Ферма на практика няма...
Първата мисия на героите е да построят сами мястото си за живеене. Те няма да разполагат с никакви удобства на цивилизацията - вода, ток и комуникации и ще трябва със знанията и уменията си да градят всичко от нулата. 
 
Голямата тайна на „Фермата” бе разкрита днес от продуцентите на предаването. Темата на предстоящия сезон - „Ново начало“ - е в унисон със световната тенденция, която набира все по-голяма популярност: завръщането към природата, устойчивия начин на живот и намаляване на консумацията и замърсяването.
 
„Ще запазим романтиката на първия сезон, патриотизма на втория сезон и ще се опитаме да пренесем всичко това на територията на съвременния свят. В настоящето ще ни е трудно да оцелеем, ако продължаваме със същия темп, със свръхконсумацията, със замърсяването. Затова „Ново начало“ има мисия - да предложи модел и на зрители, и на участници, как да поправим стореното зло и да се научим да живеем в съвременния свят с по-малко, но по-качествено“, съобщи водещият и продуцент на „Фермата“ Андрей Арнаудов
 
„Фермата“ ще бъде единственият ни праймтайм проект от септември до декември тази година. Нещо повече, „Фермата“ ще бъде излъчвана не пет, а 6 пъти в седмицата - от неделя до петък, като залагаме на вече изпитаната формула от седмични епизоди по 90 минути и вълнуващи неделни дуели. По този начин гарантираме на зрителя последователност на програмата и вярваме, че шоуто е уникално и ще постигне безапелационен успех“, съобщи пред журналисти главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала
 
Скала допълни, че „Фермата“ е една от най-интригуващите и смислени шоу програми, излъчвани от български телевизионен канал. „bTV следва своята обществена отговорност и затова залага на предаване като „Фермата“, каза още Скала.
 
Медията събра журналисти на едно от най-важните места за формата - арената за дуели, където всяка неделя ще се решава съдбата на участниците (кой отпада и кой продължава в шоуто).
 
* * * * * * *
 
Главният редактор на шоуто Ники Николов коментира:
„Има едни вечни теми, които са важни за всички - значимостта на семейството, постигането на баланс между работата и семейството и истината, че човек трябва да се научи да търси повече усмивките на тези, които го чакат вкъщи. Това са важните теми и за „Фермата“. Това е предаването, което може да гледате с вашите деца, без да се притеснявате. Ще чуят ценни послания, които ще им помогнат да се изградят като характери”.
 
Той допълни, че нововъведение в сезона ще бъде включването на тематични въпроси, свързани с българската история в дуелите. 
 
Новият елемент в игрите е свързан с една група участници – т. нар. "нови българи". Това са чужденци, родени извън България, но припознали страната ни като родина. 
„Една от участничките е македонка, която се чувства българка и ще бръкне много дълбоко в раната на тези отношения. Тя прави много смели неща, за които ще бъде критикувана, там където е родена“, заяви Андрей Арнаудов. 
 
„Фермата“ ще бъде единственото риалити шоу в България, за което е композирана и записана оригинална музика. Саундтракът на „Ново начало“ е дело на българската етно група „Оратница“. Музиката, която „Оратница“ създават за „Фермата“ 3, е вдъхновена от българските музикални традиции и регионални фолклорни елементи.  
 
Предаването ще има и свое уникално присъствие във Viber, където феновете ще могат да свалят безплатно първия у нас анимиран и озвучен стикер пакет. Шеговитите стикери са разработени специално за предаването и ще бъдат пуснати скоро след старта на шоуто.
 
* * * * * * *
 
Популярните личности, които ще вземат участие през този сезон, са 4: Владо Николов (волейболист), Иван Ласкин (актьор), Божидара Бакалова (дизайнер) и Владимир Каролев (бизнесмен и икономист). Последният има специален статут и няма да се състезава за наградата от 100 000 лв., следователно няма да участва и в дуели за оцеляване. През първата седмица в предаването той ще разпределя задачите във фермата, а след това ще влезе в ролята на ментор.
 
Каролев:
„Аз по принцип съм екипен играч. Моята роля ще бъде  да стимулирам екипите да работят по-добре. Този сезон ще е по-различен от предишните, защото ще има повече връщане към природа и към природосъобразния начин на живот“. Той се чувства добре подготвен физически, което се дължи на любимото му хоби – планинските преходи, които прави по няколко пъти всеки месец. Икономистът може да се похвали и с опит в редица екстремни спортове като сноуборд, уейкборд, водни ски, сърф, парапланер, както и със син колан с червена лента по таекуондо.
 
Психологът на предаването Ани Владимирова:
„Популярните личности, които зрителите ще видят във „Фермата“, са избрани заради своите лични качества и умения, на които могат да научат останалите участници и зрителите, а не просто защото са известни“.
 
Тя здопълни: "Половината от кандидатите, явили се на кастинг за третия сезон на формата тази година, са емигранти. Те дойдоха в България специално, за да се видят с екипа на предаването, въпреки многобройните си ангажименти зад граница. Това доказва, че една от целите на „Фермата“ – да свързва българите по целия свят - е изпълнена. Предаването е техният мост към родината. Част от тях искаха да участват, за да покажат на родените си извън България деца какво е да си българин“.
 
Според нея, в шоуто ще се роди спор и конструктивна дискусия между емигрантите и българите, решили да останат в родината си, тъй като и двете групи смятат, че са направили по-трудния избор.
 
Ани Владимирова коментира още, че всички участници са личности с изявени качества и изключителни лични истории, които ще направят силно впечатление на зрителите.


ИЗБРАНО