Тайният живот на маймуните

4 септември 2017 | 10:54 Дачев
Премиери по Viasat Nature през септември 2017 г.:

Пингвините - шпиони в стадото
От вторник, 5 септември, в 20:00
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Penguins - Spy In The Huddle
 
Последният писък на шпионската техника е впрегнат в задачата да ни разкрие всичко за живота на пингвините и да ни даде нова перспектива към поведението и екстремните тактики за оцеляване на невероятните и очарователни птици. 
 
След успеха на "Белите мечки - шпиони на леда", шпионските камери се издигат на ново ниво с камерите-пингвини - суперреалистични аниматронни камери, прикрити като пингвини, пилета и яйца. 
 
Пътувайки до смразяващата Антарктида, където се съсредоточава върху живота на императорските пингвини, през Южна Америка и живеещите в пустинята хумболтови пингвини, и пингвините рокхопър на Фолклендските острови, "Пингвините - шпиони в стадото" ни предоставя вътрешен поглед към драмите и предизвикателствата, с които се сблъскват тези птици през годината, и много комични ситуации. 
 
Изумителното техническо съвършенство на камерите-пингвини им позволява да се слеят с пингвинските колонии, позволявайки съвсем близък достъп до черно-белите създания и техния свят във водата и на сушата.
 
* * * * * * *
 
72-те най-сладки животни
От събота, 9 септември, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 12 x 30 мин.
Оригинално заглавие: 72 Cutest Animals
 
Кое е най-сладкото животно в света? Въпрос на лично мнение. Визуално впечатляващ и пълен с научни факти, "72-те най-сладки животни" класира и изследва най-покоряващите твари в света. От сови, прилепи и коали до котки, поредицата разкрива необичайните характеристики, които правят животното сладко и доказва, че се изисква повече от хубава муцунка. 
 
С обяснителни графики и отзиви от любители на животни и експерти, всяко създание е оценено и поставено на своето място на стълбицата, за да се разкрие накрая кое ще спечели титлата "Най-сладкото животно в света".
 
* * * * * * *
 
Тайният живот на маймуните
От четвъртък, 26 септември, в 20:00
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Monkeys Revealed
 
Ние сме едно голямо семейство. Ние сме част от необичайно семейство. Имаме стотици странни и колоритни роднини, които живеят зашеметяващ живот на екзотични места - но повечето от нас не знаем нищо за тях. 
 
От Индия до Мадагаскар, от Борнео до Перу, "Тайният живот на маймуните" пътува по света в търсене на горили, малки маймунки и лемури от всички видове и размери. 
 
Поредицата показва невероятното поведение на тези същества и разкрива какво прави този животински вид толкова специален. Навлизайки в живота им и взаимодействайки с тези създания, филмът демонстрира, че ние, хората, не сме толкова уникални, колкото си мислим. 
 
От орангутана, който се мие всяка сутрин, през бебетата бонобо, които само искат да се забавляват, до макаците резус, които са овладели изкуството на градския живот, приматите показват колко сме близки до нашите животински братовчеди.


ИЗБРАНО