”Нюйоркска комбина” с Джеймс Франко и Маги Джиленхол

2 септември 2017 | 12:04 Дачев
На 11 септември 2017 (понеделник) по HBO от 21:00 часа стартира нов сериал, оригинална продукция на канала - „Нюйоркска комбина“ ("The Deuce") с Джеймс Франко и Маги Джиленхол.

Вижте трейлъра на сериала (1:30 мин., с български субтитри).
 
Сюжет:
В зората на 70-те и през 80-те години в Ню Йорк се поставя началото на американската секс индустрия. Порното и проституцията в Манхатън са във вихъра си. През следващите десетилетия бизнесът ще се доразвие и достигне до обороти от милиарди долари, несънувани в началото дори и от най-смелите му апологети.
 
Поредицата проследява легализирането и последващия възход на порното и свързаните с него пазарни ниши от скромните му първи стъпки на Таймс Скуеър до бума, който подготвя почвата за днешните глобални размери.
 
Сериалът е по идея и сценарий на популярния и високо ценен от критиката криминален писател с твърд и директен стил - Джордж Пелеканос (с множество награди за сериала "Наркомрежа") в творчески тандем с бившия криминален репортер Дейвид Саймън. Самият Джеймс Франко е и режисьор на два от 8-те епизода - на третия и на седмия. Пилотният епизод е под режисурата на канадката Мишел Макларън, която е носител на две награди и три номинации "Еми" за "В обувките на Сатаната".

Джеймс Франко има номинация за "Оскар" за приключенската драма "127 часа" (2010 г.), "Златен глобус" за телевизионния филм "Джеймс Дийн" (2001), номинация за "Златен глобус" за екшън комедията "Ананас Експрес" (2008), и много други отличия, а в Европа е оценен от фестивала в Кан - през 2013 г. със специален диплом за режисираната от него драма "As I Lay Dying" ("Докато умирам"), от фестивала в Берлин през 2010 г. - за късометражния "The Feast of Stephen", от Британската академия за "127 часа", от Венеция - номинация (2013 г.) за "Златен лъв" за криминалния трилър "Дете на Бога" и една от специалните награди през 2016 г. за драмата "In Dubious Battle".

Маги Джиленхол също им аноминация за "Оскар" - за поддържащата си роля в "Лудо сърце" (2009), а "Златен глобус" печели през 2015 г. за главната роля в минисериала на BBC "The Honourable Woman". Кинофестивалите в Карлови Вари и Милано я обявяват за най-добра актриса за драмата "Sherrybaby" (2006).


ИЗБРАНО