В търсене на Шангри Ла по Travel Channel

31 август 2017 | 10:36 Дачев
Акцентите през септември 2017 г. по Travel Channel:
 
Загадки в музея
Премиери в четвъртък, от 7 септември, от 22:00 часа 
 
Дон Уайлдман е на мисия да открие най-странните и най-любопитни останки от миналото, които понастоящем са изложени в Америка. Чрез завладяващи интервюта, редки архивни кадри и удивителни възстановки Дон хвърля светлина върху скритите съкровища в сърцето на най-невероятните триумфи, най-сензационните престъпления и най-странните срещи в историята . В тази поредица той разкрива британски заговор за убийството на Джордж Вашингтон, разследва веригата от събития, довели до чудото на река Хъдсън, и изследва запазените останки от ужасяващ звяр. 
Настанете се удобно на дивана и се наслаждавайте!
 
Реставратори
По два епизода в петък, от 8 септември, от 21.00 ч. 
 
Робърт Кълп , Майк Уайтсийд и екипът на „Блек Дог Салвидж“ се завръщат, залагайки отново на сгради, предназначени за разрушаване, с надеждата да спасят избрани американски артефакти, преди да бъдат загубени завинаги. В тази нова поредица ще видим как екипът пристига в едно училище в Питсбърг, където те храбро се изкачват на големи височини в още една мисия за спасяване. В Галакс, Вирджиния Робърт попада на винтидж телевизор и радио, а в Бентливил, Филаделфия екипът спасява рамки на камини, плочки и цял кокошарник.
Дали екипът ще може да превърне тези отпадъци в съкровища?
 
Строителство в Аляска
Премиери в петък, от 8 септември, от 22:00 ч. 
 
Някога задавали ли сте си въпроса колко e трудно да се построи каквото и да било на едно от местата с най-враждебни условия на околната среда на Земята? Високо нагоре в замръзналата дива пустош на Аляска бъдещите строители са принудени да мислят нестандартно и да подхождат творчески, за да си свършат работата. Докато тази завладяваща поредица се завръща, един неопитен строител трябва да се изправи лице в лице с някои сурови реалности, на членовете на строителен екип се налага да се борят с природата на всяка крачка от пътя, а баща и син поемат трудното предизвикателство на реализацията на проект за плаваща къща. 
И това е само началото!
 
Експедиция в неизвестното – специално издание: В търсене на Шангри Ла
Премиери в сряда, от 13 септември, от 22:00 ч. 
 
В своя най-масово продаван роман от 1933 г. „Lost Horizon“(Изгубеният хоризонт) авторът Джеймс Хилтън представя на обществеността скритата долина Шангри Ла – дом на хармонично утопично общество високо в тибетските планини. Но дали тази творба на популярната литература има някаква реална основа в действителността? Някои учени смятат, че Хилтън се е вдъхновил от царството Шамбала, споменато в различни древни текстове. Е, безстрашният авантюрист Джош Гейтс не може да остави тези митове и слухове неразследвани и в това специално предаване от две части ще видим как той се опитва да разграничи фактите от измислицата. 
 
В епизода „В търсене на Шангри Ла“ на 13 септември, Джош и екипът му предприемат изтощителен преход, изкачвайки се високо в Хималаите. А след това – в „Откриването на Шангри Ла“ на 20 септември, в характерния си стил Джош разкрива своите находки, представяйки на зрителите някои наистина невероятни открития.


ИЗБРАНО