Годишнината на лейди Даяна по телевизиите днес и утре

31 август 2017 | 09:56 Дачев
TLC:

Фаталната катастрофа на 31 август 1997 г., при която загина принцеса Даяна бе събитие, което шокира целия свят и ден, който никой никога няма да забрави. TLC ще изследва живота на принцеса Даяна в емоционална, тричасова премиера, която ще разкаже историята на „принцесата на народа“ с ексклузивни кадри, откъси от интервюта на принцеса Даяна от книгите на нейния личен биограф, журналиста Андрю Мортън, и нова гледна точка към конспиративните теории, заобикалящи преждевременната й смърт.
 
Детайли около живота на принцесата и трагичната й смърт ще бъдат излъчени в “Смъртта на Лейди Ди: Трагедия или измяна?” днес, на 31 август 2017 г., четвъртък от 21:00 часа по канала на Discovery - "TLC".
 
Повече подробности около документалния филм.
 
* * * * * * * *

БНТ1:

Точно 20 години, след като светът се прости с принцесата на Уелс – Даяна, БНТ1 ще припомни на зрителите как е приета новината за нейната смърт от кралското семейство и британското общество. На 1 септември (петък) от 20:55 часа обществената медия ще излъчи новия документален филм на Би Би Си - „Даяна: Седем дни, които разтърсиха света“. 
 
За британците смъртта на Даяна е равнозначна на гибелта на Джон Кенеди за американците. Чрез непопулярни кадри и разкази на близки приятели и сътрудници на „принцесата на народа“, както и на обикновени граждани, режисьорът Бен Райдър пресъздава неописуемия  шок, който преживява нацията. 
 
Новината за смъртта на Даяна се възприема като истински катаклизъм и като необяснима трагедия. Филмът предизвика истински интерес, защото проследява реакциите на кралското семейство в една сложна ситуация за тях. Обществените нагласи, обвиненията, любовта към кралската особа, която след смъртта си се превръща в легенда, а приживе отправя предизвикателство към традициите на монархическата институция  – това са част от темите, които изследва документалният филм.

* * * * * * *

National Geographic:

По-рано този месец, на 6 август от 21:55 ч., каналът излъчи премиерно филма „Даяна: Нейната история, с нейните думи“ - поредица тайни интервюта, записани с нейното разрешение от близък приятел. Вижте повече информация за филма.

Днес, 31 август (четвъртък) каналът ще излъчи повторение от 22:00 ч.




ИЗБРАНО