Иде „Време за детско кино“ по Bulgaria ON AIR

18 август 2017 | 16:41 Дачев
Новата поредица „Време за детско кино“ ще зарадва най-малките зрители с любимите им анимационни герои преди старта на учебната година. От 2 септември децата ще могат да се забавляват с вълнуващите приключения на едни от най-добрите европейски и американски филмчета. 
 
Всяка събота и неделя от 13:30 часа по Bulgaria ON AIR ще бъде специалното време за най-малките любители на киното, които ще проследят приказните истории на феи, дракони, вампирки и други чудати твари. 
 
* * * * * * *
 
Детският хит „Сестрите вампирки 2: Прилепи в стомаха“ е едно от топ заглавията в селекцията.
Любителите на легендите могат да проследят историята на две сестри полувампири и техните предизвикателства на 10 септември в 13:30 часа. Дакария и Силвания пристигат от Трансилвания в малко германско градче, което може да предизвика много беди...
 
След вълненията около първия ученически звънец на 15 септември Bulgaria ON AIR ще зарадва най-малките си зрители с магическата одисея на „Уинкс 3D: Вълшебно приключение“ (16 септември в 13:30 часа). 
Филмът е на един от най-популярните европейски режисьори на анимационно кино - Иджинио Страфи, и представя ново пълнометражно приключение в света на познатия анимационен сериал „Клуб Уинкс“. Главните героини отново са феите Блум, Стела, Флора, Техна, Муза, Лейла и Рокси със своите мистични и лични трепети.
 
Следващата част на един от любимите детски филми - „Уинкс: Мистерия от дълбините“ - ще се излъчи на 17 септември.
Този път „Клуб Уинкс“ се изправя срещу най-големите си врагове – отборът на тъмната магия на вещиците Трикс. Но за да разбият феите веднъж завинаги и да станат непобедими, им трябва нещо вълшебно - една малка, но могъща магическа перла, скрита в дълбините на безкрайния океан.
 
На малкия екран ще се появи и еленчето Нико с необикновена съдба в „Нико и пътят към звездите“ на 23 септември.
Нико расте само с майка си, но въпросите за баща му не стихват. Тя разказва на сина си, че баща му не е напълно обикновен елен, а напротив – той е един от елените на Дядо Коледа. Тази история кара Нико да мечтае как ще полети също като него.
 
А веднага на следващия ден (24 септември) Bulgaria ON AIR ще излъчи и втората част на филмчето „Нико 2: Малко братче - големи проблеми“, където приключенията на Нико продължават, но той се е сдобил и с нови предизвикателства – трябва да се справи с малкото си доведено братче. 
 
Въображението на децата ще бъде провокирано и с „Рицарят Ръждивко“ – на 30 септември в 13:30 часа.
Смелият рицар Ръждивко живее в приказното кралство Скрапланд, където е вдъхнат живот на всички метални отпадъци. Там тупти по едно сърчице в най-различни уреди и машини. Най-голямата му мечта да спечели кралския турнир срещу принц Новел обаче го изпраща на опасно приключение.
 
„Време за детско кино“ продължава и през октомври с „Малкият рицар Тренк“ (1 октомври), който ще пренесе най-малките зрители във вълнуващото приключение на десетгодишния Тренк с рицарски турнири, злодеи, дракони и добрите рицари, борещи се с тях. 
 
Част от детската селекция е и лентата на Люк Жаке „Лисицата и детето“, която най-малките ще могат да гледат на 7 октомври.
Филмът разказва за младо момиченце, което живее в източните планински райони на Франция. Всеки ден по пътя си за училищя тя среща малка лисица, с която развиват необикновена връзка. Но не след дълго се случва нещо непредсказуемо...
 
Магична история във френския семеен филм „Омагьосаното езеро“ ("La clé des champs") ще завладее цялото семейство на 14 октомври.
На брега на безлюдно езеро две деца попадат под магията на дивата природа. Неволите ги сближават и това им дава сили да се справят с проблемите. В техните очи езерото е тайнствено царство, където прекрасни и страшни същества се раждат от сънища или кошмари. Времето, което прекарват там, дава на децата опит, който ще ги промени завинаги.
 
* * * * * * *
 
От 2 септември поредицата ще открият „Гладиаторите на Рим“. Анимацията също е дело на режисьора Иджинио Страфи и ще събере пред екрана цялото семейство, като представи една вълнуваща история за дълга пред близките и невъзможната любов. 
 
В неделния ден на 3 септември (13:30 часа) на малкия екран ще се появи приключенската лента „Мишлето Перес“ ("El ratón Pérez", Аржентина), което влиза в ролята на „приказно същество“ за събиране на зъбки, заменя ги с монети и радва децата с малките си „вълшебства“. 


ИЗБРАНО