„В търсене на Фелини“ - тв премиера на 26 август по HBO

11 август 2017 | 15:55 Дачев
След две седмици - в събота, 26 август 2017, HBO ще излъчи приключенската кинодрама на южноафриканския режисьор, работещ в САЩ - Тарън Лекстън „В търсене на Фелини“ ("In Search of Fellini"). Сценарият е написан от американската актриса Нанси Картрайт, по-известна с озвучаването на Барт Симпсън от сериала "Семейство Симпсън", за който взимаше хонорар от $440 000 на 22-минутен епизод.

Тя създаде продуцентската къща "Spotted Cow Entertainment" и в новия филм неин съавтор е Питър Ченас (Peter Kjenaas), когото тя назначи за президент на своята фирма. Картрайт е изпълнителен продуцент, а Ченас - продуцент на „В търсене на Фелини“.

Сюжет:
Луси (канадската актриса, родена в Латвия - Ксения Соло) е срамежливо 20-годишно момиче от Охайо, което обича киното, но не харесва реалността. Тя открива очарованието на филмите на Фелини и се отправя на странно, но вдъхновяващо пътуване през Италия. По пътя тя узрява за живота и губи наивния си поглед към света.

Вижте трейлъра (на английски език).

Във филма играе самата Нанси Картрайт, а освен Ксения Соло ще видим и изява на 50-годишната Мария Бело, която два пъти е номинирана за "Златен глобус" - за "Убиецът на шанса" (2003) и за "Тъмно минало" (2005). С второстепенни роли са германската актриса Барбара Буше, американката-комедиант Мери Лин Райскъб, Бет Рийсграф (сериала "Честни измамници") и др.


ИЗБРАНО