“Дяволското гърло” - нов български криминален сериал

7 август 2017 | 19:33 Дачев
Продуцент на поредицата "Дяволското гърло", който ще върви по NOVA, е екипът на Dream Team Films, познат от сериала “Откраднат живот”, а в главните роли влизат актьорите Владимир Карамазов и Теодора Духовникова. Сюжетът е криминален, като в него ще се вплете и любовна история. Снимките започнаха в региона на Смолян.
 
Евтим Милошев, продуцент:
„Думата, която най-добре описва новия сериал, е магия. Смисълът на проекта е да поставим историята в средата на това уникално място - Родопите, да усетим пулса на времето, на случващото се сега, което намира отражение в новините. Това ще бъде една история за нашето време. Вярвам, че силата на българската природа, история и култура ще въздействат на всеки, който види този филм, а сюжетът и страхотната актьорска игра ще ги завладеят”.
 
Владимир Карамазов:
“Очаквам това да стане най-добрият български сериал, правен до момента, и с екипа ще дадем всичко от себе си, за да докажем, че в България може да се направи продукция на световно ниво! Най-после български сериал излиза извън София и ще покаже красотите на България. Защото Родопите е една от най-красивите планини и ние трябва да се гордеем с нея”.
 
“Дяволското гърло” разказва историята на криминално разследване на серия мистериозни убийства, които се случват в тази област. Сюжетът е художествена творба, но в него има всичко, което вълнува българите – криминални случаи, любов, отмъщение, значими социални теми, каквито са бежанският въпрос, съжителството на различни етноси на една територия, магическата сила на планината.

Владимир Карамазов е в ролята на разследващ полицай от Смолян, а Теодора е следователката, изпратена от София, която му помага.
 
* * * * * * *
 
Антоний Мангов, програмен директор на NOVA:
"Съдържанието определя зрителския интерес и успеха на всяка продукция, затова и новият сериал ще заложи на силен сюжет, на теми и усещания, много близки до ежедневието на българите и то в съвсем нов жанр – криминалния".
 
Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп:
”За нас, като водеща медийна група на пазара, е важно да инвестираме в локални продукции и българско кино, защото с подкрепата си даваме възможност не само на звездите, но и на всички творчески професии, свързани с киното, да участват в подобни мащабни проекти и да се развиват на родния пазар. Имаме много амбициозни цели за тази продукция и ще се опитаме да излезем с нея и на международния пазар”.


ИЗБРАНО